Sari direct la conținut

Biden lasă ușa deschisă Israelului pentru a lovi infrastructura petrolieră a Iranului, iar prețul petrolului a crescut imediat

HotNews.ro
Biden lasă ușa deschisă Israelului pentru a lovi infrastructura petrolieră a Iranului, iar prețul petrolului a crescut imediat
Președintele american Joe Biden ține un discurs la Organizația Națiunilor Unite, în ajunul Adunării Generale a ONU. New York, SUA, 24 septembrie 2024. FOTO: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Joe Biden a spus joi că sunt „discuții” în curs cu privire la posibilele atacuri israeliene împotriva infrastructurii petroliere iraniene, după atacul cu rachete lansat marți de Iran împotriva teritoriului israelian, relatează AFP.

Întrebat dacă e de acord cu atacurile israeliene asupra infrastructurii petroliere a Iranului, președintele american a răspuns: „Suntem în discuții în acest sens. Cred că ar fi puțin… Pe scurt”, fără a-și termina propoziția, în timpul unei discuții cu presa la Casa Albă.

Întrebat de asemenea și despre planurile de a autoriza Israelul să riposteze împotriva Iranului, Biden a spus că SUA doar sfătuiește, nu autorizează.

„În primul rând, nu „autorizăm” Israelul să facă nimic, sfătuim Israelul și nu se va întâmpla nimic astăzi”, a răspuns Joe Biden.

Prețul petrolului a crescut joi din cauza temerilor unui conflict deschis și răspândit în Orientul Mijlociu, după declarația președintelui american.

Astfel, prețul petrolului american WTI (West Texas Intermediate) a crescut după această declarație a lui Joe Biden cu 4,34%, la 73,12 USD, în timp ce echivalentul său european Brent a crescut cu 3,94%, la 76,81 USD.

O creștere a prețului țițeiului, și apoi a benzinei, ar fi o veste foarte proastă pentru vicepreședinta Kamala Harris, în cursa pentru Casa Albă împotriva fostului președinte republican Donald Trump.

Candidata democrată, cot la cot cu rivalul său în sondaje, se străduiește să convingă alegătorii cu privire la subiecte legate de economie și putere de cumpărare.

Donald Trump îi acuză pe Joe Biden și Kamala Harris că sunt responsabili pentru creșterea inflației înregistrată de Statele Unite după pandemia de Covid-19.

Ieri, Biden a spus că nu sprijină un atac israelian asupra instalațiilor nucleare iraniene.

INTERVIURILE HotNews.ro