Sari direct la conținut

Bill Gates a donat 50 de milioane de dolari campaniei Kamalei Harris. „Aceste alegeri sunt diferite”, spune miliardarul

HotNews.ro
Bill Gates, Foto: Ray Tang-LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Bill Gates, Foto: Ray Tang-LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

După zeci de ani în care a stat pe margine și nu s-a implicat fățiș în politică, Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a admis că a donat recent aproximativ 50 de milioane de dolari unei organizații nonprofit care sprijină candidatura vicepreședintelui Kamala Harris, potrivit a trei persoane familiare cu această chestiune, scrie New York Times.

Donația trebuia să rămână secretă, fondatorul Microsoft neintervenind public pentru susținerea Kamalei Harris. Această donație a sa ar reprezenta o schimbare semnificativă în strategia de a nu se implica în favoarea unui candidat sau altul.

În discuțiile private cu prietenii, Gates și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cum ar arăta o a doua președinție a lui Donald Trump, deși a admis că ar putea lucra cu oricare dintre candidați.

Gates nu are o relație adâncă cu Harris, dar a apreciat munca administrației Biden-Harris privind schimbările climatice. Organizația filantropică a domnului Gates, Fundația Bill & Melinda Gates, este în mod semnificativ îngrijorată de potențialele reduceri ale programelor de planificare familială și de sănătate dacă domnul Trump este ales, potrivit a două persoane apropiate fundației.

Gates a spus că a făcut donația către Future Forward, principalul grup extern de strângere de fonduri care o sprijină pe doamna Harris. El a vorbit despre donația sa pro-Harris inclusiv cu Mike Bloomberg, fostul primar al orașului New York și un susținător major al Future Forward.

Contactat pentru a confirma această donație, Gates nu a vorbit explicit despre sumele oferite, ci a subliniat bipartidismul său, adăugând că „aceste alegeri sunt diferite”.

INTERVIURILE HotNews.ro