Sari direct la conținut

Bill Gates spune că va ieși din clasamentul celor mai bogați oameni din lume

HotNews.ro
Bill Gates spune că va ieși din clasamentul celor mai bogați oameni din lume

Miliardarul american Bill Gates a declarat că intenționează să își doneze întreaga avere organizației de filantropie pe care a fondat-o alături de fosta sa soție și că va ieși treptat din clasamentul celor mai bogați oameni din lume, relatează Business Insider.

Într-o serie de postări făcute pe Twitter, fondatorul Microsoft a anunțat că va transfera încă 20 de miliarde de dolari Fundației Bill și Melinda Gates pentru ca cheltuielile în scopuri umanitare făcute de aceasta să poată crește la 9 miliarde de dolari pe an.

Gates a precizat că a luat decizia din cauza problemelor cauzate la nivel mondial de pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina, precum și alți factori.

„Pe măsură ce privesc spre viitor, plănuiesc să îmi donez practic toată averea fundației”, a scris Bill Gates, adăugând că „voi coborî în jos și în cele din urmă voi dispărea de pe lista celor mai bogați oameni din lume”.

Gates i-a mulțumit de asemenea legendarului investitor Warren Buffett pentru contribuțiile sale generoase la fundație.

Averea fabuloasă a lui Bill Gates

Buffett, CEO-ul Berkshire Hathaway, a fondat în 2010 alături de soții așa-numita inițiativă „Giving Pledge” care încurajează miliardarii planetei să își doneze majoritatea averilor în timpul vieții sau să le lase moștenire prin testament unor organizații de caritate sau filantropie.

Buffett a fost și administrator al Fundației Bill și Melinda Gates până în luna iunie a anului trecut când și-a anunțat demisia în contextul în care investitorul ajuns acum la vârsta de 91 de ani și-a redus drastic angajamentele publice.

O analiză făcută de jurnaliștii de la agenția Bloomberg în luna noiembrie a anului trecut arăta că Bill Gates ar fi avut o avere fabuloasă de aproape 700 de miliarde de dolari dacă nu și-ar fi vândut și donat marea parte a acțiunilor Microsoft, cu mult peste cea a lui Elon Musk sau Jeff Bezos.

Bill Gates și-a vândut vasta majoritate a acțiunilor Microsoft cu scurt timp înainte de a-și da demisia din consiliul de administrație al companiei în 2020.

O investigație publicată de The Wall Street Journal anul trecut afirmă că acesta a demisionat din fruntea gigantului tech după ce o angajată a dezvăluit conducerii Microsoft că a avut o aventură cu acesta care a durat mai mulți ani.

A fost ultimul dintr-o serie de scandaluri care l-au vizat pe fondatorul Microsoft în ultimii ani, multe dintre ele având de-a face cu legăturile sale cu pedofilul Jeffrey Epstein.

Potrivit clasamentului miliardarilor realizat de agenția Bloomberg, Bill Gates este în prezent a patra cea mai bogată persoană din lume, cu o avere estimată la 113 miliarde de dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro