Sari direct la conținut

Biroul de legătură al Parlamentului European din Madrid a fost vandalizat

HotNews.ro
Steagul UE în Parlamentul European, Foto: FREDERICK FLORIN / AFP / Profimedia
Steagul UE în Parlamentul European, Foto: FREDERICK FLORIN / AFP / Profimedia

​Biroul de legătură al Parlamentului European din Madrid a fost vandalizat miercuri cu graffiti şi cu vopsea roşie pe faţadă, cu 11 zile înainte ca Spania să voteze în alegerile europene, scrie EFE.

„Azi dimineaţă (miercuri) am avut o problemă de securitate la acest sediu, au vandalizat faţada cu graffiti şi au aruncat cu vopsea roşie pe faţadă, lucru care nu s-a întâmplat niciodată la un birou al Uniunii Europene (UE) din Madrid”, a declarat directoarea Biroului Parlamentului European din Spania, Maria Andres, în cadrul unei întâlniri virtuale pe tema egalităţii de gen.

Clădirea, situată pe un bulevard central, Paseo de la Castellana, găzduieşte şi reprezentanţa din Spania a Comisiei Europene.

„Încercăm să aflăm exact cine a făcut-o, dar este un alt gest care ne face să considerăm că într-adevăr ne aflăm în faţa unora dintre cele mai complicate alegeri”, a subliniat Andres, scrie Agerpres, citând EFE.

Ea a spus că există „o situaţie de incertitudine şi violenţă în multe ţări ale Uniunii Europene din cauza nemulţumirii care există faţă de situaţia internaţională”, mai ales ca urmare a războaielor din Ucraina şi Gaza.

„Există un climat efervescent de nelinişte”, a subliniat ea.

Maria Andres a amintit că „Spania este una dintre cele mai proeuropene ţări” din UE, dar că în alte state membre se înregistrează ”cu o frecvenţă tot mai mare” manifestări ale acestei nelinişti.

Ea s-a referit în mod special la atacul asupra candidatului social-democrat german la alegerile europene, Matthias Ecke, care a fost „bătut măr” în timp ce lipea afişe electorale în oraşul Dresda la începutul acestei luni, precum şi tentativa de asasinare a prim-ministrului slovac, Robert Fico.

„Ceea ce ne spun sondajele este că atunci când oamenii sunt foarte nemulţumiţi, au tendinţa de a se polariza, iar grupurile care sunt cel mai bine mobilizate sunt cele de extremă dreaptă sau de extremă stângă”, a explicat Andres.

Oficialul spaniol a făcut aceste declaraţii în cadrul unei întâlniri virtuale a semnatarilor #DondeEstanEllas (unde sunt ele), o iniţiativă a biroului de legătură al Parlamentului European din Spania menită să facă vizibilă prezenţa femeilor experte în spaţiul public.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro