Sari direct la conținut

„Bombă” în dosarul fraților Menendez: Procurorii revizuiesc noi dovezi după succesul serialului Netflix și spun că i-ar putea elibera

HotNews.ro
„Bombă” în dosarul fraților Menendez: Procurorii revizuiesc noi dovezi după succesul serialului Netflix și spun că i-ar putea elibera
Lyle Menendez, stânga, și Erik Menendez, dreapta, în timpul unei audieri desfășurate la tribunalul din Beverly Hills, California, pe 12 aprilie 1991. FOTO: Kevork Djansezian / AP / Profimedia

Autoritățile din Los Angeles revizuiesc noi dovezi care ar putea duce la eliberarea din închisoare sau un nou proces pentru frații Lyle și Erik Menendez, frații din Beverly Hills condamnați pentru uciderea părinților lor cu trei decenii în urmă, a anunțat procurorul general al districtului responsabil de dosar, citat de Reuters.

Cei doi frați au fost condamnați la închisoare pe viață fără posibilitatea eliberării pe cauțiune după ce au fost găsiți vinovați de uciderea în 1989 a părinților lor, Jose și Kitty Menendez.

Jose Menendez a murit după ce a fost împușcat în ceafă, în timp ce Kitty Menendez a fost împușcată de 15 ori. În momentul comiterii crimei Lyle era în vârstă de 21 de ani iar Erik avea 18 ani.

Cazul fraților Menendez a fost unul dintre cele mai mediatizate dosare de omor din istoria Statelor Unite.

Frații au admis în timpul procesului care a captivat imaginația publică din SUA că și-au ucis părinții, însă au pretins că au făcut-o în legitimă apărare, după ce au fost abuzați sexual de ambii părinți timp de ani de zile.

Procurorii în schimb au argumentat că cei doi tineri și-au ucis părinții pentru a moșteni averea familiei, în valoare de milioane de dolari.

Noi dovezi în dosarul fraților Menendez

George Gascon, procurorul general al Districtului Los Angeles, a declarat joi că biroul său va revizui ceea ce el a numit „noi dovezi” potrivit cărora frații au fost într-adevăr molestați. El a numit în acest sens o scrisoare pe care ar fi scris-o Erik Menendez cu 8 luni înainte de crime și în care descrie abuzurile părinților.

Procurorii revizuiesc de asemenea acuzații formulate de un fost membru al Menudo, o trupă pop din anii 1980, potrivit cărora a fost abuzat de Jose Menendez. Patriarhul familiei Menendez a fost un director în industria muzicală.

Aceste acuzații au ieșit la iveală anul trecut într-un documentar numit Menendez + Menudo: Boys Betrayed, difuzat în streaming de platforma Peacock.

Însă Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, un nou serial difuzat de Netflix a fost cel care a stârnit din nou interesul față de cazul celor doi frați.

Erik Menendez a criticat dur serialul Netflix, catalogându-l drept „necinstit” și „inexact”, acuzând de asemenea ceea ce el a numit „minciunile flagrante” care au alcătuit, în film, caracterizarea fratelui său mai mare, Lyle. Seria Netflix îl prezintă și pe Lyle ca abuzându-l pe fratele său mai mic, o „licență artistică” asumată de cineastul american Ryan Murphy, creatorul serialului.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story a devenit rapid cel mai vizionat serial al Netflix după premiera sa în data de 19 septembrie.

„Un pas îndrăzneț” după succesul serialului Netflix

Procurorul general Gascon a declarat joi că noua revizuire a dovezilor poate duce la mai multe decizii, inclusiv eliberarea imediată a fraților. El a spus de asemenea că pedeapsa lor ar putea fi comutată sau că ar putea avea parte de un nou proces.

Procurorul american a spus că toate opțiunile sunt pe masă, dar că deocamdată este prea devreme pentru a trage concluzii.

„Nu suntem pregătiți încă să credem sau să respingem aceste informații” noi, a spus el în timpul unei conferințe de presă.

„Dar suntem aici să vă spunem că avem o obligație etică și morală de a analiza ceea ce ne-a fost prezentat și să formulăm o concluzie”, a spus el.

Frații Menendez au depus anul trecut o cerere ca sentința din procesul lor să fie anulată.

Mark Geragos, avocatul lor, l-a lăudat joi pe procurorul Gascon pentru un „pas îndrăzneț”.

„Chiar dacă nu e o decizie populară în cercurile de procurori, eu cred că în cultura noastră am evoluat mult în ultimii 10, poate 15 ani”, a spus avocatul în fața reporterilor.

„Cred că în momentul de față suntem în punctul în care orice persoană rezonabilă care se uită la acest caz crede că ei ar trebui să fie eliberați”, a mai spus acesta cu privire la clienții săi.

INTERVIURILE HotNews.ro