Sari direct la conținut

​Bugetul Primariei Capitalei a fost suplimentat cu 125 milioane lei, bani veniti de la Guvern. 85 milioane lei vor merge catre RADET pentru plata energiei termice

HotNews.ro

Bugetul Primariei Capitalei a fost suplimentat joi cu 125 milioane de lei dupa ce la inceputul acestei saptamani Guvernul a alocat municipalitatii aceasta suma. Potrivit unei hotarari de Consiliu General adoptate joi, 85 milioane lei vor merge catre RADET pentru plata subventiei la energia termica, iar 40 milioane de lei vor fi utilizati pentru dotarea cu aparatura a Centrului pentru Situatii de Urgenta.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, spune ca cele 85 de milioane de lei transferate catre RADET vor fi transferati catre ELCEN pentru ca furnizorul de caldura si apa calda sa isi achite datoriile de circa 80 milioane lei catre furnizorul de gaz. Din cauza acestor datorii, in urma cu 20 de zile, bucurestenii au ramas fara apa calda.

In ceea ce priveste Centrul pentru Situatii de Urgenta, Oprescu spune ca acesta este aproape gata. „Cladirea centrului este gata, iar acum a mai ramas partea de dotare tehnica cu software, hardware, masini de interventie. Cum la rectificarea bugetului national ni s-au luat 500 milioane de lei, acest proiect a fost afectat”, a spus Sorin Oprescu.

Cornel Pieptea, consilier general, a declarat ca Primaria Capitalei are in prezent un deficit bugetar de 720 milioane lei. Acesta a rezultat din neplata catre Primaria Capitalei a cotelor defalcate din TVA si impozitul pe venit asumate de Guvern la inceputul anului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro