Sari direct la conținut

Buletine de vot deja stampilate la o secție de votare din Sectorul 2. Poliția a confirmat incidentul

HotNews.ro
Secție de votare, Foto: Inquam Photos / George Călin
Secție de votare, Foto: Inquam Photos / George Călin

Un candidat la alegerile pentru Consiliul General al Capitalei a sesizat poliția, duminică dimineață, acuzând că la o secție de votare Sectorul 2 există buletine de vot deja ștampilate, a anunțat, într-un comunicat, Poliția Capitalei.

„Astăzi, 9 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 7 Poliție au fost sesizați de către o persoană, candidat la alegerile Consiliului General, cu privire la faptul că, în incinta unei secții de votare din Sectorul 2, ar exista buletine de vot deja ștampilate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă”, se arată în comunicatul Poliției.

Sesizarea a fost făcută de partidul USR, care spune că incidentul s-a petrecut la secția de votare 190 din Sectorul 2 al Bucureștiului și susține că buletinele de vot deja ștampilate aveau ștampila pusă pe PSD-PNL.

„În această dimineață, la secția 190, a fost chemată poliția după ce au fost găsite 4 buletine gata ștampilate cu PSD-PNL. Primul buletin a fost descoperit chiar de un alegător, apoi alte 3 au fost găsite pe mesele reprezentanțălor PSD-PNL, transmite USR pe contul oficial de Facebook.

După verificările poliției, votarea în secția 190 s-a reluat, însă, după plecare polițiștilor, a fost descoperit încă un buletin gata votat, iar incidentul a fost semnalat din nou.

Poliția a confirmat și acest incident: „Astăzi, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, de către vicepreședinta unei comisii din cadrul unei secții de vot din Sectorul 2, cu privire la faptul că, un alegător ar fi găsit un buletin de vot deja validat. Polițiștii din cadrul subunității s-au deplasat cu operativitate la fața locului, constatând faptul că aspectele sesizate se confirmă”, a transmis Poliția Capitalei.

Potrivit comunicatului, respectivul buletin de vot a fost anulat.

Din cauza celor două incidente la secția 190, USR a cerut suspendarea procesului de vot acolo, „până la normalizarea situației”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro