Sari direct la conținut

​Business report: Bugetarii, avantajați de creșterile de salarii din 2019. Cât câştigă acum, în medie; Coronavirusul "îmbolnăvește" afacerile hotelierilor: Grad de ocupare de 20% și concediu fără plată pentru angajați

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

​Coronavirusul „îmbolnăvește” afacerile hotelierilor: Grad de ocupare de 20% și concediu fără plată pentru angajați. Contactați de Wall-Street.ro, hotelierii au declarat că este o perioadă neagră pentru industrie și că nu prevăd un viitor optimist dacă lucrurile vor păstra această direcție. Unii dintre ei au declarat chiar că au solicitat ajutor autorităților pentru o micșorare a costurilor cu salariații.

Bugetarii, avantajați de creșterile de salarii din 2019. Cât câştigă acum, în medie. Anul trecut, salariile românilor au crescut în medie cu 13%, arată datele oficiale. Iar unii au primit, mai mult de atât. De departe însă, angajaţii la stat au fost cei mai câştigaţi. Aceste creşteri, de 25%, sau chiar mai mult, i-au făcut şi pe mulţi lucrători din privat să se orienteze spre un post “călduţ” la stat, conform Știrile Protv.

Termoenergetica, moștenitoarea RADET, cumpără 31 km de țeavă pentru reparații la rețeaua de termoficare. Termoenergetica, firma Primăriei Capitalei care administrează rețeaua de distribuție a energiei termice în locul defunctei RADET, a scos la licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un contract de achiziție de țevi pentru circuitul primar de termoficare. Compania cere țevi de oțel cu diametrul (DN) cuprins între 20 și 1.000 mm, fără sudură, pentru circuitul primar, scrie Economica.net.

Vânzările revin în panică pe piețe. Acțiunile europene, la minimul ultimelor 13 luni pe fondul îngrijorărilor privind impactul Covid-19. Petrolul se ieftinește abrupt. Acțiunile europene s-au depreciat la minimul ultimelor aproape 13 luni vineri, în a doua sesiune consecutivă de corecții, precipitată de un nou val de vânzări de active de risc în contextul temerilor privind impactul epidemiei de coronavirus asupra economiilor. Bursa de la New York a deschis puternic în scădere, iar randamentele obligațiunilor suverane au coborât la noi minime record, notează Profit.ro

Piața mondială a zahărului se confruntă cu cel mai mare deficit din ultimii 11 ani. Deficitul de zahăr la nivel global se apropie vertiginos de 10 milioane tone în sezonul 2019/2020, cu circa patru milioane tone mai mult față de estimarea din noiembrie anul trecut. Este vorba despre cel mai mare deficit de zahăr pe plan mondial, după sezonul 2008/2009, când a fost înregistrat un nivel de peste 11 milioane de tone. Estimarea Organizației Internaționale a Zahărului (ISO) era de șase milioane tone, scrie Adevărul Financiar.

Pregătirile pentru Brexit i-au costat pe britanici peste 4,4 mld. lire sterline. Pe ce a cheltuit statul banii contribuabililor. Ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană i-a costat pe contribuabilii britanici mai mult de 4,4 miliarde de lire sterline (4,6 miliarde de euro), informează vineri National Audit Office (NAO). Potrivit controlorului de conturi publice britanice, ministerele au alocat această sumă între referendumul asupra Brexit-ului din iunie 2016 şi 31 martie anul curent, potrivit InCont.

Coronavirusul poate duce la o recesiune tehnică globală, identică Marii Depresiuni. Care au fost cauzele crizei din anii ’30. Epidemia de coronavirus poate declanșa o recesiune tehnică globală, aşa cum nu s-a mai văzut de la Marea Depresiune din 1930, susţin reprezentanţii Saxo Bank, într-o amplă analiză privind impactul pe burse. „Cel mai bun scenariu – o formă în V întârziată. Acesta implică încă o recesiune tehnică globală şi o perturbare semnificativă suplimentară în trimestrele al doilea şi al treilea, dar devine clar în această perioadă că eforturile de carantină încetinesc suficient evoluţia epidemiei, aşa încât aceasta va trece de punctul critic în cele din urmă, notează Adevărul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro