Business Report: Ce masini pot cumpara tinerii prin programul "Prima Masina"; Importanta propunerilor mediului de afaceri in rescrierea Codului fiscal; Cat este de veche minciuna INS cu evolutia PIB
Ce masini pot cumpara tinerii prin programul „Prima Masina”. Guvernul ia in calcul sa lanseze programul „Prima Masina”, despre care s-a mai vorbit si in urma cu patru ani, cu un avans de cel mult 7% din pretul autoturismului si o perioada de creditare de pana la 7 ani, pentru persoane care au pana in 35 de ani. Pretul maxim al masinilor nu este stabilit inca, dar ar putea fi de 12.500 euro cu TVA sau de 14.000 euro cu TVA, scrie Adevarul.
Importanta propunerilor mediului de afaceri in rescrierea Codului fiscal. De-a lungul timpului, mediul de afaceri a fost un sustinator al rescrierii Codului fiscal, iar propunerile sale au vizat clarificarea si simplificarea prevederilor legislative, astfel incat sa poata fi interpretate si aplicate cat mai corect de catre contribuabili. Care sunt principalele propuneri care vin in sprijinul mediului de afaceri? In ultima perioada, au avut loc numeroase discutii cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, cerinta Ministerului fiind ca ele sa se axeze de fiecare data numai pe modificari de ordin structural sau sintactic ale paragrafelor legislative, menite sa conduca la o intelegere a legislatiei cat mai exacta. In consecinta, nu au fost propuse sau dezbatute probleme de natura politicilor fiscale, precum eliminarea unor impozite sau modificarea unor cote de impozitare, ci numai propuneri privind simplificarea si clarificarea legislatiei fiscale curente, noteaza Capital.
Complexul Energetic Hunedoara e la un pas de insolventa. Daca Guvernul Ponta nu ia masuri in termen de cateva zile, colosul format din minele viabile ale Vaii Jiului si termocentralele de la Mintia si Paroseni se prabuseste sub povara pierderilor de zeci de milioane pe care le inregistreaza lunar. La infiintarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH), in 2012, se anuntau ample masuri de retehnologizare a minelor si termocentralelor. Ministerul Economiei si managerii de pana acum ai CEH nu au reusit mai nimic, asa ca intrarea in insolventa e o chestiune de zile, in cazul in care Guvernul Ponta nu intervine urgent si eficient, relateaza EVZ.
Bloomberg: Visul lui Putin pentru constructia unui nou gazoduct care sa ocoleasca Ucraina „ramane in asteptare”. Visul presedintelui rus Vladimir Putin de constructie a unei noi conducte care sa livreze gaze naturale in Uniunea Europeana ocolind Ucraina se indeparteaza odata cu escaladarea sanctiunilor economice reciproce, relateaza Bloomberg. Proiectul South Stream, de 46 de miliarde de dolari, promovat de Gazprom, este in asteptare si probabil va ramane asa ani de zile, in conditiile in care Rusia continua sa alimenteze conflictul armat din estul Ucrainei, iar UE raspunde cu sanctiuni, se arata intr-o analiza a Eurasia Group. In aceste conditii, Ucraina va ramane o ruta majora de tranzit pentru circa jumatate din livrarile de gaze ale Gazprom in Europa, scrie Gandul.
O afacere cu gust pentru gurmanzi, in Micul Paris. Poate un restaurant exclusivist sa creasca dincolo de Centrul Istoric? „Da”, raspunde proprietara unei afaceri incepute la umbra unui dud batran. In urma cu patru ani „a glumit cu gandul”, iar in noiembrie 2010 „s-a intalnit cu batranul dud”. Asa isi aminteste Anne Marie Parlog inceputul afacerii Morgan La Dud, restaurant cu specific frantuzesc, pe care il detine impreuna cu sotul sau, Radu Parlog. Un domeniu pe care nu il cunosteau in amanunt pentru ca veneau din alte sfere profesionale. Chiar daca nu este situat in Centrul Vechi, considerat punctul fierbinte pentru afacerile de acest gen, restaurantul a ajuns deja la afaceri de 130.000 euro anul trecut, pentru 2014 fiind estimata o crestere de 30%. „De-a lungul celor trei ani petrecuti sub dud, transparenta sistemului implementat de noi ne-a dovedit, prin toate parghiile sale statistice, faptul ca un restaurant poate deveni o afacere”, puncteaza Anne Marie Parlog, informeaza Capital.
Coca-Cola a preluat 16,7% din Monster Beverage pentru 2,15 miliarde de dolari. Grupul american Coca-Cola, cel mai mare producator mondial de bauturi racoritoare, a anuntat joi ca a preluat un pachet de 16,7% din actiunile producatorului de bauturi energizante Monster Energy pentru 2,15 miliarde de dolari, in ideea de a profita mai bine de o piata in plina crestere, transmite AFP. De asemenea, cele doua companii americane vor pune la punct un parteneriat strategic in urma caruia Coca-Cola isi va transfera operatiunile in domeniul bauturilor energizante, care includ marci precum Powerade, Full Throttle, Nos si Burn, catre Monster Energy, scrie Economica.net.
Cat este de veche minciuna INS cu evolutia PIB. Datele Eurostat au indicat ieri ceea ce analistii economici banuiau inca de acum trei luni. Si anume, ca in primul trimestru al anului economia a consemnat o scadere si nu o crestere trimestriala, asa cum a sustinut Institutul National de Statistica (INS). Interesant este insa ca, inca din mai, analistii au semnalat ca ceva nu este in regula cu informatiile prezentate de Institutul de Statistica pentru perioada ianuarie – martie. Imediat dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat o crestere anuala de o anumita marime in primele trei luni ale anului, economistii au facut calcule. Ce a rezultat?, noteaza EVZ.
BMW Seria 2: debut pentru o noua familie de motoare. Noul BMW Seria 2 Active Tourer ofera o dinamica excelenta si placerea condusului specifica BMW care combina performantele sportive cu o eficienta remarcabila. Mare parte dintre aceste calitati se datoreaza noului sistem de propulsie, utilizat in versiuni specifice modelului care se potrivesc perfect cu conceptul general de eficienta a spatiului de la BMW Seria 2 Active Tourer. Pornind de la acest concept, BMW a optat in premiera pentru utilizarea unui sistem revolutionar de tractiune fata care asigura performantele dinamice specifice marcii, potrivit 24auto.ro.