Sari direct la conținut

Business report: Cum a ajuns evaziunea fiscala o problema de siguranta nationala; Scandal de 170 de milioane de euro in Liga 1; Cat scoate Romania din redevente. 2014 – anul negocierilor pentru titei si gaze

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Cum a ajuns evaziunea fiscala o problema de siguranta nationala. Legislatia fluctuanta, slaba eficienta a Fiscului, coruptia demnitarilor si functionarilor statului au favorizat cresterea ingrijoratoare a evaziunii fiscale, pana intr-acolo incat reprezinta un atac frontal la securitatea nationala. Cea mai mare parte a evaziunii fiscale la TVA se regaseste in comertul cu alimente. Mafia carnii favorizeaza raspandirea de maladii in randul populatiei, scrie EVZ.

Scandal de 170 de milioane de euro in Liga 1. Modul misterios si netransparent in care LPF a cedat drepturile de difuzare a meciurilor din prima divizie catre o firma malteza a starnit curiozitatea tuturor si a pus in circulatie numeroase zvonuri. In noiembrie 2013, Dumitru Dragomir, pe atunci proaspat debarcat din functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), dezvaluia ca, impreuna cu noul presedinte Gino Iorgulescu, avusese o discutie interesanta cu Adrian Sarbu, care era interesat de achizitia drepturilor de televizare pentru Liga 1 si „avea un proiect”, aflam din Capital.

Cat scoate Romania din redevente. 2014 – anul negocierilor pentru titei si gaze. La sfarsitul acestei luni, toate companiile care poseda licente sau permise de exploatare a resurselor naturale trebuie sa incheie acte aditionale cu Autoritatea Nationala pentru Resurse Naturale pentru stabilirea noilor redevente majorate prin Ordonanta 102/2013 privind modificarea Codului fiscal. Noile redevente pentru resurse minerale, cu exceptia celor de petrol si gaze, majorate de guvern prin Ordonanta 102/2013 cu 25%, vor fi aplicate tuturor licentelor si permiselor de la data intrarii in vigoare a ordonantei, adica 1 ianuarie 2014. Continuarea pe Curs de guvernare.

Cele mai mici impozite pe venit din UE, cele mai mari CAS? Dorinta. Finantele vor trei trepte de taxare a veniturilor din 2015. Ministrul Finantelor doreste o reducere si mai mare a impozitului pe venit, aflat acum la un nivel de 16%, prin introducerea cotelor regresive. Micsorarea anuntata este surprinzatoare caci priveste un impozit al carui nivel se afla deja la un minim european, in timp ce adevarata povara fiscala este CAS, noteaza Romania Libera.

De ce creste pretul gazelor, luati aminte! Mai sunt doua saptamani pana la urmatoarea etapa de dereglementare a pietei gazelor naturale. Marii consumatori tipa ca din gura de sarpe ca statul ii falimenteaza si cer o prelungire a calendarului de liberalizare, in caz contrar fiind obligati sa-si inchida capacitatile de productie, potrivit Energy-center.ro.

Alocatia pentru copii – practica europeana si aplicarea ei in Romania. Dincolo de prezenta ei mai mult simbolica in randul prestatiilor oferite de stat pentru aproape 4 milioane de beneficiari, alocatia pentru copii ar putea fi un instrument economic pentru imbunatatirea protectiei sociale. Echitatea si adoptarea unor modele deja verificate nu pot fi separate de echilibrarea pe termen lung a bugetului de pensii si de cresterea gradului de conformare fiscala. In definitiv, vorbim despre dimensiunea economica a natalitatii, scrie Curs de guvernare.

Universitatea Harvard, cel mai mare proprietar de paduri din Romania. De ce a ratat statul sansa de a le recupera. Statul a pierdut dreptul de preemptiune pentru a cumpara cele 32.000 de hectare de padure detinute in Romania de Universitatea americana Harvard. Anuntul de vanzare a fost facut public in ianuarie, iar Regia Romsilva avea 30 de zile sa faca o oferta de cumparare. Vanzarea padurilor trebuie anuntata la primarie, pentru ca statul, in primul rand, dar si vecinii, sa poata face prima oferta. Continuarea pe Stirile Pro Tv.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro