Sari direct la conținut

Business report: Economia UE încetineşte, iar asta ne va afecta implacabil; UNTOLD: Investiții de 14 milioane de euro, 40% din buget vine din vânzarea biletelor. Cât au costat artiștii

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

UNTOLD: Investiții de 14 milioane de euro, 40% din buget vine din vânzarea biletelor. Din bugetul pentru investiții, 40% reprezintă suma destinată onorariilor pentru artiști, 30% este suma destinată producției, amenajării scenelor, decorațiunile, echipamentele, montajul, iar restul de 30% sunt costurile de promovare. Anul acesta, la festival au participat aproape 400.000 de persoane, dintre care 20% au fost participanți străini, 20% au fost participanți din Cluj-Napoca, 25%, din București, iar restul de 35%, din alte orașe, potrivit Profit.ro.

Economia UE încetineşte, iar asta ne va afecta implacabil. Economia Uniunii Europene a consemnat în al doilea trimestru din 2019 cele mai slabe performanţe din ultimii cinci ani, cu o creştere trimestrială redusă (în premieră) la doar 0,2% şi o creştere în termeni anuali ajunsă la doar 1,1%. Tonul a fost dat de cele 19 state din Zona Euro, care dăduseră şi anterior semne de încetinire vizibilă, scrie Curs de Guvernare.

Cercetătorii din Cluj calculează de ce viteza de transmitere a datelor pe Internet scade în aglomerări urbane. O echipă de la Facultatea de Fizică a universității Babeș-Bolyai din Cluj demonstrează într-un articol că distanța influențează viteza de transmitere a datelor prin internet. Articolul publicat recent în prestigiosul jurnal științific Scientific Reports, a pornit de la un studiu anterior în care cercetătorii clujeni au dovedit, într-un cadru general al mobilităților umane, o lege universal valabilă: cu cât distanța este mai mare, cu atât viteza aparentă de deplasare va fi mai mare, notează Actual de Cluj.

Cei mai bogați oameni ai lumii au pierdut 117 miliarde dolari în urma turbulențelor bursiere. 21 de membri ai Bloomberg Billionaires Index au pierdut câte un 1 miliard de dolari sau mai mult din avere, în contextul în care acțiunile americane au înregistrat luni cel mai abrupt declin din acest an. Cea mai mare pierdere a fost consemnată de fondatorul retailerului online Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, care a pierdut 3,4 miliarde de dolari ca urmare a evoluțiilor bursiere de ieri, relatează Profit.ro.

Problema celor 10 kilometri de drum de coşmar rămaşi după deschiderea noilor loturi din Autostrada Lugoj – Deva va fi rezolvată cu 300 de milioane de euro. Şoferii vor întâmpina probleme pe un tronson al drumului naţional, de circa 10 kilometri, între Holdea (judeţul Hunedoara) şi Margina (judeţul Timiş). Aici va fi construită secţiunea de 10 kilometri de autostradă, cu două tuneluri de câte 2,13 kilometri. Investiţia estimată la aproape 300 de milioane de euro se află în faza de licitaţie publică şi are termen de finalizare anul 2021, scrie Adevărul.

Omul de afaceri Ioan Niculae a dat lovitura. Este vorba despre o mega afacere făcută de către miliardar. Acesta a vândut combinatul Viromet Victoria, parte a grupului Interagro. Niculae anunțase la începutul lunii trecute că a repornit combinatul Viromet și că acesta va produce metanol cu gaze achiziționate din import. Viromet va fi preluată de o firmă inființată în acest an în România ce este controlată de SCAEP Giurgiu Port, se arată în articolul Capital.ro.

Proiectul de rectificare bugetară: câţi bani sunt alocaţi pentru restituirea taxei auto. Ministerul Finanțelor a anunțat, marți, ca a elaborat proiectul rectificării bugetare și asigura respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar, in condițiile în care Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru acest an s-a majorat la 1.031 miliarde de lei (217,9 miliarde euro), fata de 1022,5 miliarde de lei cat s-a estimat la începutul anului. Totodată, se asigură suma de 135 milioane de lei pentru finalizarea procesului de restituire a taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, conform auto-bild.ro.

Metrorex are conturile blocate pentru neplata unei datorii de 94 milioane lei către Astaldi. Metrorex a plătit italienilor până acum peste 140 de milioane de lei, rămânând această sumă de 94 de milioane de lei, care reprezintă daune interese şi cheltuieli de judecată în urma acestor procese. Totodată, sursele au precizat că Astaldi a încetinit drastic ritmul lucrărilor la Magistrala 5 de metrou şi condiţionează realizarea acestora de recuperarea celor 94 milioane de lei, deşi Metrorex este cu plăţile la zi pentru contractul M5, potrivit Economica.net.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro