Sari direct la conținut

Business report: Eugen Teodorovici, în cărţi pentru postul de şef al ASF. Ce nume se mai negociază pentru postul plătit cu 14.000 de euro pe lună; Orban a anunţat ce drumuri, autostrăzi şi centuri ocolitoare vor fi finanţate în 2020; Teste EuroNCAP: Ford Puma surclasează Dacia Duster și la siguranță.

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Eugen Teodorovici, în cărţi pentru postul de şef al ASF. Ce nume se mai negociază pentru postul plătit cu 14.000 de euro pe lună. De la plecarea lui Leo Badea din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în cea de viceguvernator BNR, interimatul este asigurat de primvicele instituţiei, Doina Dascălu. Toată lumea aştepta ca lupta pentru ocuparea unui post remunerat cu peste 14.000 de euro pe lună să înceapă abia din martie 2020. Cu toate acestea, negocierile au început chiar pe acest final de an. PSD se prevalează de faptul că are cea mai mare prezenţă în Parlament şi cere în continuare şefia ASF, conform algoritmului politic, chiar dacă PNL se află la guvernare, dezvăluie Economica.net.

Orban a anunţat ce drumuri, autostrăzi şi centuri ocolitoare vor fi finanţate în 2020. Potrivit premierului, este vorba despre autostrada Sibiu – Piteşti, autostrada de centură a Bucureştiului şi drumul expres Craiova – Piteşti, dar şi studii de fezabilitate pentru alte obiective. Orban spune că Guvernul este dispus să aloce mai mulţi bani pentru infrastructură, dacă instituţiile implicate vor avea capacitatea de absorbţie mai mare decât alocările care vor fi făcute. El a precizat că se va aloca finanţare pentru finalizarea tronsoanelor de autostradă Sebeş – Turda şi Deva – Lugoj, dar şi că podul de la Brăila reprezintă un obiectiv prioritar de investiţii pentru guvern, potrivit Adevărul.

Teste EuroNCAP: Ford Puma surclasează Dacia Duster și la siguranță. Trei modele VW Group, doar 3 stele. Ultima rundă de teste EuroNCAP din acest an aduce mai multe surprize. Cea plăcută este legată de Ford Puma, al doilea SUV construit în România, după Dacia Duster. Puma a primit 5 stele, dovedind că depășește modelul de la Mioveni și la capitolul siguranță, nu doar la tehnologie. Au fost și patru modele care nu au reușit să ia note bune: cele trei automobile urbane din cadrul VW Group (VW up!, SEAT Mii și Skoda CITIGO) laolaltă cu un model chinez, Aiways U5, electric, potrivit Profit.ro.

Pregătiți-vă de acum de impact: ce se va întâmpla după 2030, anul în care generația „decrețeilor” din România va începe să iasă la pensie. Numărul pensionarilor va exploda după 2030, când vor ieși din activitate cei din generația „decrețeilor” și statul va trebui să plătească pensii acestora. Între 1966 și 1969 s-au născut 1,8 milioane copii. Aceștia vor ajunge la vârsta de pensionare în intervalul 2030 – 2035. Imaginați-vă anul 2030, cu un sistem de pensii Pilon 1, din care vor fi plătite pensiile a peste 6,3 milioane pensionari, iar numărul angajaților va fi de cel mult 4,3-4,5 milioane. Cifrele pot evolua diferit la nivelul anului 2030, însă cele mai multe proiecții estimează acest număr de angajați, scrie Claudiu Vuta in Republica.ro.

Primăria Capitalei a început să marcheze zona unde va aplica vinieta Oxigen. Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a început să monteze indicatoare cu zona unde va fi aplicată vinieta Oxigen, potrivit unei imagini publicate pe pagina de Facebook Info Trafic Bucureşti şi Ilfov. Noua taxă în vederea diminuării poluării din Capitală urmează să fie aplicată propriu-zis din martie anul viitor. Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a început să monteze indicatoare cu zona unde va fi aplicată vinieta Oxigen, potrivit unei imagini publicate pe pagina de Facebook Info Trafic Bucureşti şi Ilfov. Noua taxă în vederea diminuării poluării din Capitală urmează să fie aplicată propriu-zis din martie anul viitor, potrivit Economica.net.

Discret: ANRE s-a pregătit pentru abrogarea suprataxei de 2% din energie și gaze. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a pregătit un proiect alternativ de ordin privind sursele proprii de finanțare, pentru eventualitatea în care Guvernul va reuși să abroge din legislația primară suprataxa de 2% pe cifra de afaceri din energie și gaze introdusă prin OUG nr. 114/2018, proiect care prevede, în mare, revenirea la tarifele și contribuțiile care ar fi fost în vigoare anul acesta dacă nu ar fi existat OUG 114, potrivit Profit.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro