Sari direct la conținut

Business report: Execuția la 7 luni: Deficitul a scăzut, cifrele din spatele execuției din iulie continuă să arate prost; Anunţul care poate îngropa Huawei: Mate 30 ar putea fi lansat fără aplicațiile Play Store și Google

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Execuția la 7 luni / Deficitul a scăzut, cifrele din spatele execuției din iulie continuă să arate prost. Execuția bugetară din luna iulie a surprins printr-o scădere a deficitului cu 0,2 puncte procentuale din PIB, după nivelul ridicat consemnat în primele șase luni, de aproape 2%. Iulie este însă o lună excelentă din punct de vedere a veniturilor bugetare, fiind scadente mai multe categorii de impozite și contribuții datorate de companii și angajați. Excedentul bugetar din iulie 2019 a fost de 1,8 miliarde de lei, față de peste 3 miliarde de lei în aceeași lună din 2018, explică cursdeguvernare.ro.

„Litoralul pentru toți”: Vacanțe la 50-140 lei pe zi. Din cauza lipsei de personal, multe hoteluri refuză însă rezervări. Turiștii care merg în septembrie în stațiunile românești de la Marea Neagră pot beneficia de tarife reduse, de 50-140 de lei pe zi, prin programul „Litoralul pentru toți”. Pentru al treilea an consecutiv, turismul din România și, în special, hotelurile de pe litoral se confruntă însă cu o criză a forței de muncă fără precedent, multe unități de cazare refuzând rezervări în luna septembrie din cauza lipsei de personal, potrivit Profit.ro.

Anunţul care poate îngropa Huawei: Mate 30 ar putea fi lansat fără aplicațiile Play Store și Google. Huawei Technologies intenționează să continue planurile de lansare de noi smartphone-uri de înaltă performanță în Europa, chiar dacă este posibil să nu poată oferi sistemul de operare Android și aplicații utilizate pe scară largă, cum ar fi Google Maps, Youtube sau Gmail, au declarat pentru Reuters directori executivi ai Google. Reuters anunţă că telefonul Mate 30 nu poate fi vândut cu aplicații și servicii Google autorizate, din cauza restricţiilor comerciale ale SUA, citează Economica.net.

Cum fug nemţii de recesiune: Vor să facă o revoluţie fiscală pentru IMM-urile lor, faimoasele Mittelstanduri. Guvernul german vrea să plafoneze povara fiscală a unei companii la 25% în contextul în care ţara încearcă să ajute IMM-urile, cunoscute local drept Mittelstand-uri, în timp ce economia se îndreaptă înspre recesiune, potrivit Bloomberg. Propunerea a fost făcută de ministrul Economiei Peter Altmaier ca parte a unui pachet care ţinteşte să susţină toate Mittelstand-urile – care angajează 60% din populaţia aptă de muncă. Potrivit Deloitte, povara fiscală în Germania variază între 30% şi 33%, citează Business Magazin.

Statistica: 5.000 de angajați noi în Cluj într-un an, salariile cresc cu 13%, la 3.500 lei, cele mai mari venituri după București. Numărul angajaților din județul Cluj a crescut cu aproape 5.000 într-un an, conform Direcției Județene de Statistică. Astfel, efectivul salariaţilor din judeţul Cluj, la sfârşitul lunii iunie, era de 258.736 persoane, cu 4.994 persoane mai mult decât în luna iunie a anului trecut. Câştigul salarial mediu nominal brut realizat în luna iunie a fost de 5.606 lei, iar cel net – de 3.471 lei, în creștere cu 13% față de aceeaşi lună din anul 2018, Clujul situându-se pe locul II după Bucureşti la acest parametru, potrivit Actual de Cluj.

Lanțul Burger King revine pe piața din România. Caută angajați, ce salarii oferă. Dezvoltatorul de restaurante AmRest va deschide, la finalul lunii septembrie, primul său restaurant Burger King din România. Deschiderea face parte din planul de dezvoltare a companiei în România, planul Burger King fiind să recruteze în perioada următoare o echipă de aproximativ 100 de angajați. Oferta salarială pentru lucrătorii din restaurante (Crew Members) pornește de la 1.750 lei net (2.950 lei brut), potrivit Profit.ro.

Kazahii aduc din ce în ce mai mult ţiţei în Marea Neagră. Rompetrol, actor-cheie. Guvernul statului Kazakhstan intenționează să crească producția de țiței a țării de la 90 de milioane de tone, cât este previzionat în 2020, la 100 de milioane de tone în 2024. Tot mai mult țiței va ajunge astfel în zona noastră, în care compania națională petrolieră a Kazahstanului deține una dintre cele mai moderne rafinării din zonă, Petromidia, potrivit Economica.net.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro