Sari direct la conținut

Business report: "Lunea neagră": Peste 300.000 de firme din România afectate, au trecut la șomaj tehnic sau concedieri; România, lider european detașat în construcții

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

„Lunea neagră”. Peste 300.000 de firme din România afectate, au trecut la șomaj tehnic sau concedieri. ,,Pentru a nu se complica cu acte, mulți au dat angajați afară. Îi vor aduce greu înapoi.’’ Peste 300.000 de firme din România vor fi afectate de al doilea val al coronacrizei economice, multe începând săptămâna cu deciziile de trimitere în șomaj tehnic și cu disponibilizarea unor angajați. Multe dintre companiile direct afectate de coronacriza economică au așteptat să vadă publicată ordonanța privind măsurile economice anunțate de Guvern, iar de astăzi au trecut la înregistrarea deciziilor de șomaj tehnic. arată o analiză Frames, notează Profit.ro

România, lider european detașat în construcții – domeniu strategic în contextul epidemiei. România s-a plasat în ianuarie 2020 pe poziția de lider european detașat la creșterea sectorului construcțiilor, potrivit datelor publicate de Eurostat. Cu o creștere de 47,8% față de aceeași lună a anului precedent, țara noastră a devansat cu mult Belgia (+12,9%), Germania (+12,0%) și Suedia (+8,7%). La polul opus s-au situat Spania (-4,4%), Ungaria (-2,4%) și Portugalia (+0,9%), dintre statele pentru care există date disponibile, potrivit Curs de Guvernare.

Pandemia Coronavirus provoacă schimbări istorice în China: Xiaomi se duce peste Huawei în lupta giganților din lumea smartphone. După cum a preconizat chiar Huawei la sfârșitul anului, impactul includerii pe lista neagră a Statelor Unite va afecta compania mai grav în acest an decât anul trecut. Până acum, chiar dacă vânzările internaţionale de smartphone-uri performau mai slab, salvarea venea din China, unde Huawei era lider de piaţă. Dar, COVID-19 a dus la o cerere scăzută de smartphone-uri în țara natală şi acum producătorul chinez plăteşte preţul, conform Economica.net.

Donald Trump vrea să elimine restricțiile impuse economiei SUA din cauza pandemiei. Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, pregătește o serie de măsuri pentru a relansa economia țării, afectată de măsurile luate pentru a stopa răspândirea coronavirusului. ”Nu putem lăsa tratamentul să fie mai grav decât problema în sine. La finalul perioadei de 15 zile, o să luăm o decizie în privința drumului pe care vrem să mergem”, a anunțat Donald Trump, la scurt timp după miezul nopții, într-un mesaj postat pe twitter, relatează Știrile Protv.

OECD: Șocul economic al crizei Covid-19 îl depășește pe cel al crizei din 2008. Economia globală va avea nevoie de ani pentru a-și reveni din șocul generat de pandemia Covid-19, a avertizat un oficial al OECD. Angel Gurría, secretarul general al OECD, a declarat că șocul economic este mai puternic decât cel al crizei din 2008. El a avertizat că statele care își imaginează că revenirea se va produce rapid își fac iluzii, potrivit Curs de Guvernare.

Ce indemnizaţie vor primi persoanele fizice autorizate care şi-au întrerupt activitatea. Persoanele fizice autorizate care şi-au întrerupt activitatea pe perioada stării de urgenţă vor beneficia de o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut, a declarat luni şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, care a precizat că marţi se va desfăşura o nouă şedinţă de lucru a Grupului creat pentru a găsi soluţii pentru celelalte categorii care în această perioadă sunt afectate de pandemia de coronavirus, notează Adevărul.

Prima serie de măsuri economice: Firmele pot lua credit cu dobândă zero și garanții de stat. Firmele ale căror afaceri sunt afectate de pandemia cu noul coronavirus (COVID-19) vor putea să se împrumute cu o dobândă zero și să acceseze mai ușor imprumuturi având în vedere că acestea vor fi garantate de stat. Pentru a beneficia de facilități, firmele vor avea nevoie de un atestat care să certifice faptul că pandemia coronavirus a avut un impact economic asupra lor, potrivit Wall-street.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro