Sari direct la conținut

​Business report: ​Panouri de siguranţă la metrou: Metrorex va face licitaţie pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate; Cea mai mare problemă imobiliară pe care o au românii în prezent; UE interzice folosirea plasticelor începând cu 2021. Ce produse vor fi scoase din uz

HotNews.ro
business, Foto: Colaj foto
business, Foto: Colaj foto

​Panouri de siguranţă la metrou: Metrorex va face licitaţie pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate. Metrorex a făcut demersuri pentru montarea panourilor de siguranţă, urmând să fie lansată o licitaţie pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate, iar apoi, după definitivarea şi avizarea/aprobarea documentaţiilor tehnico-economice, se va demara procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie a acestui sistem de siguranţă. Potrivit unui comunicat al companiei, după finalizarea celor două studii, se vor şti cu exactitate, atât costurile aferente proiectului, cât şi termenul de implementare a acestuia, scrie Economica.

Cea mai mare problemă imobiliară pe care o au românii în prezent. Suprafaţa medie a unei locuinţe din România e de 48 de metri pătraţi, de două ori mai mică decât media europeană. Multe dintre ele sunt construite în perioada comunistă, însă nici cele noi nu sunt prea spaţioase. Un motiv e faptul că dezvoltatorii imobiliari mizează pe suprafeţe mici ale locuinţelor, pentru ca eventualii clienţi să se încadreze în plafonul de 60.000 de euro, prevăzut de programul Prima Casă, potrivit Digi24.

UE interzice folosirea plasticelor începând cu 2021. Ce produse vor fi scoase din uz. Uniunea Europeană va interzice începând din anul 2021 anumite produse de plastic de unică folosinţă, care acum reprezintă 70% din totalul deşeurilor din oceanele lumii, care ameninţă continuu viaţa animalelor marine. Potrivit actelor normative, produsele care vor fi interzise în câţiva ani sunt beţişoare de urechi, farfuriile, tacâmurile şi farfuriile din plastic, paiele, beţişoarele de amestecat lichide şi pungile de unică folosinţă. Totodată, va fi interzise şi oxo-plasticul (plastic cu aditivi artificiali non-degradabili) şi anumite materiale din polistiren folosite la cutiile pentru împachetarea mâncării de tip fast-food, scrie Adevarul.

ANAF: Comercianţii de produse energetice angro nu vor mai fi obligaţi să deţină spaţii de depozitare. Comercianţii de produse energetice în sistem angro nu vor mai fi obligaţi să deţină spaţii de depozitare a acestora, potrivit unui proiect de ordin iniţiat de Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF). Cu toate acestea, dacă activitatea necesită utilizarea spaţiilor de depozitare, rămân valabile condiţiile de control şi supraveghere a acestora (dotarea cu rezervoare verificate metrologic, dotarea cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la cu rezervoarele ce carburanţi, dotarea cu sistem de supraveghere video), potrivit Economica.

Agenția S&P a păstrat nemodificat ratingul suveran al României. Guvernul a făcut apel în privința modificării perspectivei. Standard & Poors’s, cea mai mare agenție de rating a riscului de credit din lume, a păstrat la BBB-, ultima treaptă din gradul recomandat pentru investiții, ratingul de țară al României. Agenția spune că Guvernul României a contestat o modificare a perspectivei – cel mai probabil o înrăutățire a acesteia de la „stabilă” la „negativă”. S&P va reveni cu o decizie peste două săptămâni, scrie Profit.ro.

Secretul producătorului de ţevi „născut“ în zilele Revoluţiei, care a cucerit piaţa din SUA şi Canada. Pe hârtie a luat fiinţă, ca Întreprinderea de Ţevi Slatina, încă din 1982, dar a început să producă efectiv din decembrie 1989. Firma care a tranzacţionat prima acţiune pe piaţa din România, în capitalism, vinde astăzi pe şase continente, iar produsele sale premium aduc două treimi din profitul companiei din vânzările în SUA şi Canada. Grupul TMK, de care ţine şi TMK-Artrom Slatina, unul dintre liderii europeni de pe piaţa ţevilor din oţel fără sudură pentru aplicaţii industriale, este un gigant în lumea metalurgiei. Fabrica de ţevi slătineană, care anul trecut a avut venituri de 1,4 miliarde lei, producând peste 200.000 tone de ţevi, scrie Adevarul.

Autoritatea Bancară Europeană: Depozitele clienţilor trebuie protejate în eventualitatea unui Brexit fără acord. Depozitele bancare de până la 100.000 euro sunt garantate în UE, dar aceste reglementări nu sunt extinse la subsidiarele băncilor din afara blocului comunitar. Statele membre ale UE trebuie să se asigure că depozitele de la subsidiarele băncilor britanice din blocul comunitar sunt protejate în mod adecvat în cazul în care până în 29 martie nu se ajunge la un acord privind ieşirea Marii Britanii din UE, potrivit Economica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro