Sari direct la conținut

Business report: Salariul mediu net a crescut față de anul trecut; RADET începe să ascundă informaţiile despre starea jalnică a sistemului de termoficare, după informaţiile apărute în presă; Economia, după trei ani de guvernare PSD

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

RADET începe să ascundă informaţiile despre starea jalnică a sistemului de termoficare, după informaţiile apărute în presă. Oficialii Regiei de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București, societatea care asigură alimentarea cu energie termică a peste jumătate de milion de locuințe și câteva mii de instituții, au ales să nu mai publice, pe site, o informație operațională care indica, în fiecare zi, cât de precară este situația termoficării din Buurești. Mai precis, la rubrica “Starea sistemului”, RADET publica de multă vreme mai multe informații actualizate la zi, despre temperatura agentului termic, pe tur și retur, numărul de imobile alimentate/oprite și debitul de apă de adaos. Această ultimă informație a fost scoasă de pe pagina RADET, conform Economica.net.

Moise Guran, analiză la sânge: Ce probleme lasă în urma lui şarlatanul de la Finanţe. Noul Guvern urmează, cel mai probabil, să fie anunţat oficial zilele acestea, iar noua echipă de la Palatul Victoria va avea parte de multe surprize lăsate în urmă de Cabinetul Dăncilă. Printre acestea, „bombițele lăsate de șarlatanul de la Finanțe în Bugetul pe 2019”, scrie jurnalistul Moise Guran. Jurnalistul Moise Guran face o analiză, pe blogul său, a moştenirii lăsate de Eugen Teodorovici, „şarlatanul de la Finanţe”, în Bugetul pe 2019. Guran vine cu 8 probleme care, însumate, vor urca deficitul pe anul curent spre 4%, deşi ar putea chiar şi să depăşească 5%, scrie Capital.ro.

SIF Banat Crișana face o mutare care o depărtează de încrengăturile cu Romenergo ce au tras societatea într-un scandal penal. Își duce sucursala într-un imobil deținut indirect de lângă Lacul Floreasca. SIF Banat Crișana își mută sucursala bucureșteană din zona Aurel Vlaicu, unde ocupa un etaj împreună cu Romenergo, firmă din zona de interese a fostului președinte Dragoș Bîlteanu, și se instalează pe o chirie similară într-o cladire din apropierea Parcului Verdi pe care o deține integral. Este o mișcare ce depărtează echivocul față de păstrarea legăturilor cu Romenergo, văzute negativ în piața de capital românească, și care au adus societatea în prim-planul unei anchete penale acum 5 ani, ce s-a încheiat cu condamnări în justiție pentru foști administratori, notează Profit.ro.

După ce a văzut că mai nou colegii de birou obișnuiesc să le dea sărbătoriților un plic cu bani, un antreprenor a găsit o oportunitate inedită de afaceri. Titi Aur și Victor Hănescu fac parte dintr-un proiect special ce oferă idei memorabile de cadouri. Proiectul a fost inițiat de Florin Genet, 38 de ani, absolvent de Drept și de SNSPA. În ultimii 12 ani el a lucrat în multinaţionale unde a observat că, mai nou, tot mai des, sărbătoriții primesc drept cadou de la colegi un …plic cu bani. De ce în loc de plic, sărbătoritul nu ar putea primi cadou o experiență inedită, despre care să povestească mulți ani?, și-a zis el. În mai puțin de un an de la demararea afacerii antreprenorul și-a creat o rețea de aproape 30 de parteneri prin care ajută oamenii să provoace bucurie sinceră celor dragi, notează Republica.

Salariul mediu net a crescut față de anul trecut. Cât câștigă un angajat din mediul privat. Angajații din hoteluri, industrie și comerț, au avut în medie, anul acesta, cele mai mari creșteri de salarii, din mediul privat. Au câștigat cu 10 % mai mult față de 2018, potrivit unui studiu. De la anul însă, majorările s-ar putea înjumătăți. Cele mai mari salarii le primesc managerii, avocații și IT-iștii. Cele mai mari creşteri au fost pentru cei care lucrează în hoteluri, plus 14% faţă de anul trecut. Salarii cu peste 10% mai mari au şi cei care lucrează în industrie, leasing şi comerţ. Surprinzător, şi cei necalificaţi sau slab calificaţi, au fost plătiţi cu 10% mai mult din cauză că patronii au găsit tot mai greu muncitori, se arată în articolul Știrile Pro Tv.

Bilanțul Agriculturii 2018 – contribuția la PIB. Scădere generalizată în zootehnie, creșteri la vegetale în Vest. Valoarea producției agricole a crescut în 2018 cu 7,2% față de anul precedent, potrivit datelor definitive comunicate de INS. Sectorul vegetal a înregistrat o majorare de 11,5%, în timp ce producția animală a consemnat o scădere, de 2,6% iar ponderea sa s-a redus la doar 27,7%. Sectorul serviciilor prestate în agricultură a avansat cu 16,9% şi a ajuns la o pondere de 1,4% din total. Cele mai mari creșteri ale rezultatelor pe regiuni de dezvoltare s-au înregistrat în partea de vest a țării, îndeosebi în Banat, unde producția vegetală a bifat o creștere spectaculoasă de peste 20% în raport cu anul precedent. Din păcate, tot acolo s-a consemnat și o scădere peste media națională a rezultatelor din zootehnie, potrivit Curs de Guvernare.

Ludovic Orban susține introducerea declarației de fiscalitate pentru politicieni. Ludovic Orban, premierul desemnat pentru formarea noului guvern, susține introducerea unei declarații de fiscalitate pentru politicieni, pe lângă cele de avere și de interese. „Eu cred că vremea în care afacerile se amestecă cu politica a trecut”, a subliniat el. „E normal și firesc, nu e niciun fel de problemă. În general, despre un om public trebuie să se cunoască sursele de venit, măsura în care își plătește taxele și impozitele. N-am nicio problemă din punctul ăsta de vedere”, a răspuns Orban, întrebat dacă ar fi de acord să fie introdusă, pe lângă declarația de avere și de interese, și o declarație de fiscalitate, astfel încât oamenii politici să fie total transparenți, conform Digi24.

Economia, după trei ani de guvernare PSD: cea mai mare inflație din UE, cel mai mare deficit fiscal raportat la PIB, cel mai mare număr de companii care își întrerup activitatea. Am văzut că PSD și-a făcut bilanțul și se lăuda cu rezultatele mărețe din ultimii 3 ani. Eu cred că eficiența măsurilor politice și economice este apreciată de 3 judecători: popor, mediul de afaceri și partenerii instituționali. După 3 ani de guvernare, PSD nu ține cont de opinia celor 3 judecători. În țara în care curge lapte și miere, „doctorul PSD” a uitat să menționeze la bilanț și următoarele: România înregistrează a doua cea mai accelerată emigrare din lume după Siria, România înregistrează în ultimii 3 ani cel mai ridicat număr de companii care își întrerup activitatea, România înregistrează cel mai mare deficit fiscal raportat la PIB în ultimii 3 ani, relatează Republica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro