Sari direct la conținut

Business report: Ultimele detalii despre inițiativa de impozitare a pensiilor; Averea la nivel mondial, la cote uriașe. Câţi bani generează pe minut o dinastie de miliardari; Cât şi cum este integrată România cu Zona Euro

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Benzinăriile româneşti sunt mai „eficiente” decât cele din Austria şi se apropie de cele din Germania. Deşi poate părea paradoxal, în medie o benzinărie din România vinde mai mult carburant decât una din Austria. Un extras dintr-o prezenare a grupului OMV, de la care am plecat şi la care am adăugat şi alte date, arată o realitate care poate părea surprinzătoare: În medie, o staţie de alimentare din România a înregistrat un volum mai mare decât una din Austria şi, în viitorul nu foarte îndepărtat, va ajunge volumul mediu al unei staţii din Germania, notează Economica.

Guvernul vrea să câștige piața din China cu vin, miere, patiserie și laserul din Măgurele. România se pregătește să participe la ediția din acest an a celei mai importante expoziții organizate de guvernul chinez pentru țările care vor să își promoveze produse naționale pe piața din China. România a fost invitată să organizeze, pe lângă un pavilion comercial destinat firmelor, și un pavilion național, iar Guvernul de la București s-a gândit să promoveze în acest pavilion vinurile, mierea și produsele de panificație românești, precum și laserul de la Măgurele, conform Profit.ro.

Cât şi cum este integrată România cu Zona Euro din punct de vedere al comerţului. România a ocupat în anul 2018 poziţia 13 ca partener comercial al Zonei Euro, atât pe fluxul de export cât şi pe cel de import, potrivit datelor publicate de Eurostat. Din păcate, poziţia în clasamentul ţărilor cu care Zona Euro are cele mai mari excedente comerciale a fost mult mai sus, şi anume locul 8. Din perspectiva intenţiei de aderare la Zona Euro (ZE), se poate observa că România, al cărei PIB a fost anul trecut comparabil ca mărime cu cel al Cehiei, este poziţionată mult mai jos şi, prin urmare, este evident mai puţin avansată pe calea integrării economice cu Zona Euro, scrie Curs de Guvernare.

Viorica Dăncilă a dat ultimele detalii despre inițiativa de impozitare a pensiilor. Premierul a declarat că știe că este o măsură pe care o așteaptă mulți oameni. Viorica Dăncilă a declarat, întrebată cum vor fi impozitate pensiile speciale, că pe acest subiect este necesară o dezbatere care poate fi făcută în Parlament, unde va avea loc un vot în acest sens. Ministerul Finanţelor va continua în intenţia de a impozita pensiile speciale, chiar dacă măsura nu a fost prevăzută în actualul pachet legislativ ce însoţeşte rectificarea bugetară, care a fost pus în dezbatere publică, se arată în articolul Capital.ro.

Câți angajați are transportul public din București și ce salariu au aceștia. Societatea de Transport Bucureşti (STB) are, în prezent, 11.084 de angajaţi iar salariul mediu tarifar în cadrul societăţii este de 3.450 de lei, la care se adaugă bonuri de masă, precizează STB în replică la o postare a unui consilier general. Potrivit documentului, creşterea numărului de conducători de vehicule şi, implicit, a numărului total de angajaţi a fost generată de majorarea numărului de vehicule, în condiţiile în care au fost cumpărate 400 de autobuze noi şi au fost scoase din imobilizare şi modernizate troleibuze şi tramvaie. Totodată, compania arată că, în perioada fostei Regii Autonome de Transport Bucureşti, numărul de autobuze din parcul activ era la jumătate, notează Digi24.

Averea la nivel mondial, la cote uriașe.Câţi bani generează pe minut o dinastie de miliardari. Cele mai bogate 25 de familii din lume deţin controlul asupra unor active de sute de miliarde de euro, iar cifrele sunt la niveluri nemaiîntâlnite, posibil şi ca urmare a războiului comercial dintre SUA şi China. Cele mai bogate 25 de familii din lume deţin controlul asupra unor active în valoare de 1.400 de miliarde de dolari, situaţie care generează critici referitoare la amplificarea inegalităţilor în sistemul capitalist, potrivit Capital.ro.

Țara din Europa fără limbă și monedă proprii, în care cetățenii ies la bere cu prințul conducător. Micul principat Liechtenstein a celebrat a 300-a sa aniversare ca o insulă de pace şi prosperitate într-o lume agitată, un loc unde cetăţenii pot bea bere alături de monarhul lor, prinţul Hans-Adam II. Limba oficială este germana, deşi locuitorii vorbesc în majoritate un dialect alpin. Moneda este francul elveţian, iar patru din cinci locuitori este romano-catolic, conform inCont.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro