Business Report: UniCredit Leasing – profit net consolidat de 3,7 milioane de euro in primul semestru din 2016; Deficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare a crescut la 426 milioane de euro, la patru luni; Schimbare de perspectiva: de la +0,6 inflatie anuala la -0,4% la finele lui 2016
UniCredit Leasing – profit net consolidat de 3,7 milioane de euro in primul semestru din 2016.UniCredit Leasing a obtinut un profit net consolidat de 3,7 milioane de euro, in primul semestru din acest an, in crestere cu 33% fata de aceeasi perioada a anului 2015, potrivit unui comunicat al companiei. Valoarea de achizitie a bunurilor finantate in primul semestru al anului 2016 a fost de 218 milioane de euro, incluzand volumul de leasing operational derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 25 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea noilor finantari acordate de UniCredit Leasing Corporation in primul semestru al anului a fost de 161,8 milioane de euro, in crestere cu 34% fata de primul semestru din 2015. Pe fondul noilor tranzactii incheiate pana la 30 iunie 2016, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 13,8% fata de 30 iunie 2015, ajungand la finalul primului semestru al acestui an la 819 milioane de euro. Cresteri importante in primul semestru al anului au inregistrat finantarea segmentului autovehiculelor, de 41% fata de primul semestru al anului trecut, precum si segmentul autovehicule grele – camioane si semiremorci, cu 20% fata de primul semestru al anului trecut, relateazaCapital.
Deficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare a crescut la 426 milioane de euro, la patru luni.Deficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare s-a adancit la 426,3 milioane de euro, de 3,8 ori mai mare fata de soldul negativ inregistrat in acelasi interval din 2015, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) la solicitarea Agerpres. In perioada mentionata, Romania a exportat produse agroalimentare in valoare totala de 1,557 miliarde de euro, in scadere cu 7,3% fata de perioada corespunzatoare din 2015, in timp ce importurile au urcat pana la 1,983 miliarde de euro, reprezentand o majorare cu 10,6%. ‘Comparativ cu primele patru luni din 2015, au crescut incasarile la exportul de grau (+60,3 milioane de euro), tigarete (+21,5 milioane de euro), seminte de floarea-soarelui (+16,2 milioane de euro), preparate alimentare (+10,5 milioane de euro), produse de brutarie, patiserie, biscuiti (+6,5 milioane de euro), ciocolata (+3,9 milioane de euro) si carne de porc (+2,4 milioane euro). Exportul de animale vii s-a majorat cu 5,1 milioane de euro la specia ovine/caprine si cu 3,2 milioane euro la bovine’, se arata in datele MADR, potrivitEconomica.
Schimbare de perspectiva: de la +0,6 inflatie anuala la -0,4% la finele lui 2016.Preturile au scazut si in luna iulie 2016 cu 0,24%, potrivit datelor comunicate de Institutul National de Statistica. Scaderea a fost mai mare decat in aceeasi luna a anului trecut, astfel incat inflatia anuala a coborat la -0,78% dupa ce urcase brusc la -0,70% in urma eliminarii din baza de calcul a efectului dat de reducerea generalizata a TVA. Media indicelui de inflatie pe ultimele 12 luni a fost de -1,9% potrivit metodologiei nationale si -1,6% conform indicelui armonizat IAPC, utilizat pentru comparabilitate la nivel european. De retinut, preturile la consumator au fost cu peste un procent la mici decat la finele lui 2015, ceea ce lasa spatiu pentru pastrarea in domeniul negativ pana la finele acestui an. Produsele alimentare s-au scumpit, per total in luna iulie, aproape insesizabil (+0,04%). Aceasta valoare a rezultat dupa evolutii contradictorii, cu cea mai mare crestere localizata la grupa de fructe si conserve din fructe (+4,08%), unde s-au scumpit semnificativ atat fructele proaspete (+2,55%) cat si cele din citricele si alte fructe meridionale (+6,12%), noteazaCurs de Guvernare.
1 miliard de lei la Educatie, 19,5 miliarde la investitii.Premierul Dacian Ciolos a anuntat, ieri, ca Executivul a aprobat prima rectificare a bugetului de stat, precizand ca este o „rectificare pozitiva”. Corectarea bugetara are in vedere majorarea incasarilor si a cheltuielilor bugetare cu 2,92 miliarde de lei, cei mai multi bani urmand sa fie alocati catre ministerele Muncii, Educatiei si Sanatatii. „Inca de la inceputul mandatului ne-am asumat o gestionare a bugetului care sa asigure mentinerea deficitului bugetar sub 3%. (…) Este o rectificare pozitiva, in ciuda bugetului strans. Totusi, veniturile la bugetul din acest an au fost cu peste 3 miliarde de lei mai mari decat cele prevazute fata de semestrul I din anul precedent”, a declarat Dacian Ciolos. Acesta a mentionat ca este pentru prima data dupa multi ani de zile cand are loc o rectificare bugetara in an electoral fara o amprenta politica. ”Obiectivul nostru e de a finanta politici publice anuntate, de a acoperi nevoi reale, si nu de a cauta, prin rectificarea bugetara, sa castigam voturi in detrimentul eficientei bugetare. E important sa putem mentine un echilibru al bugetului intre cheltuielile pentru investitii si cheltuielile pentru consum. Acesta e modul nostru de abordare si sper ca acest an electoral si lunile care vin sa evite tentatii care sa puna presiune nesustenabila asupra bugetului”, a afirmat premierul, citat deRomania Libera.
Bugetul CNAS, suplimentat la rectificare cu aproape 1,14 miliarde lei, din care 271 de milioane lei pentru majorari salariale.Bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a fost suplimentat la rectificarea de miercuri cu aproape 1,14 miliarde de lei, 271 de milioane de lei reprezentand majorarile salariale acordate in baza Ordonantei de Urgenta 20, anunta conducerea institutiei. Guvernul Romaniei a aprobat suplimentarea bugetului CNAS cu 1,139 miliarde lei, in cadrul rectificarii bugetului de stat pe anul 2016, efectuata printr-o Ordonanta aprobata in data de 10 august, precizeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Din aceste fonduri suplimentare, 868,422 milioane lei sunt credite de angajament ce vor fi utilizate astfel: 705,106 milioane lei pentru asigurarea serviciilor medicale, a medicamentelor si dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de sanatate, iar 163,316 milioane lei pentru programele nationale de sanatate curative, potrivit CNAS. Restul de 271 de milioane lei vor fi transferuri de fonduri destinate acoperirii cresterilor salariale din unitatile sanitare cu paturi, reglementate prin Ordonanta de Urgenta nr. 20/2016, mai spune conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Bugetul aprobat, impreuna cu redistribuirile de fonduri operate, va permite, potrivit CNAS, extinderea tratamentului fara interferon la pacientii cu hepatita cronica C in alte stadii de fibroza decat cele tratate in prezent, reinnoirea contractelor incheiate in anul 2015 pentru oncologie (melanom malign, cancer de prostata, cancer pulmonar) si intrarea in proces de negociere pentru alte molecule incluse conditionat in lista medicamentelor compensate (arii terapeutice: oncologie, cardiovascular, diabet zaharat etc), scrieEconoimica.
Porsche Panamera poate fi garnisit cu un sistem audio semnat de Burmester.Porsche a anuntat ca noua generatie Panamera poate fi garnisit cu un sistem audio semnat de cei de la Burmester. Conform comunicatului de presa, sistemul audio foloseste procesorul Auro 3D, 8 amplificatoare si 21 de difuzoare. In urma acestei simbioze, sistemul audio are o putere de 1.455 wati si produce 126 de decibeli. Conform oficialilor Porsche, sistemul audio semnat de Burmester poate recrea atmosfera unei sali de concert. Cum? Prin sistemul Burmester Air Motion Transformer, o aparitie in premiera in industria auto. Totodata, sunetul in timpul apelurilor, navigatia si receptia posturilor de radio sunt mult imbunatatite, relateazaAuto-Bild.ro.