Sari direct la conținut

Business report: Vasilescu, BNR: „Cel mai scump credit din UE se găsește în România”; 2019 – cel mai dificil an viticol din istoria regiunii Dealu Mare; Interviu cu șeful Mega Image: Romanii își fac cumpărăturile influențați mai mult de emoții decât de preț

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Vasilescu, BNR: „Cel mai scump credit din UE se găsește în România.” Cel mai scump credit din Uniunea Europeană se găseşte în România din cauză că avem un grad de intermediere scăzut, iar profitul se face din marjă, a afirmat, miercuri, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR. Este motivul pentru care firmele preferă să se împrumute la bănci din afară sau de la acționarii lor. Oficialul BNR arată că România are cel mai mic nivel de intermediere din UE, iar de aici rezultă cel mai scump credit, scrie Libertatea.

Surpriză! Proprietarul Telekom România discută o fuziune cu Orange. Deutsche Telekom, proprietarul Telekom România, discută cu Orange posibilitatea unei fuziuni totale de active în contextul în care şi în ţara noastră se vehiculează o astfel de fuziune. Mai precis, Deutsche Telekom evaluează potenţialul unei fuziuni cu Orange, cele două companii cooperând pe mai multe achiziţii în ultimii opt ani citând manageri apropiaţi contactaţi de cotidianul german Handelsblatt. Deutsche Telekom a refuzat să comenteze, notează Adevărul.

Cel mai nou gazoduct european va reduce influența Gazprom în regiunea Mării Baltice. Primul interconector nou de gaze naturale din Europa din ultimul deceniu, care va lega din ianuarie Finlanda și Estonia, va slăbi influența Gazprom asupra regiunii Mării Baltice și ar putea determina reducerea prețurilor, a anunțat miercuri operatorul gazoductului Balticconnector, transmite Reuters. Balticconnector va ajuta Finlanda să-și diversifice achizițiile de gaze și să poată trimite gaze către statele baltice, care acum primesc gaze din Rusia și din terminalul lituanian de gaze naturale lichefiate (LNG) Klaipeda. Deși gazoductul va transporta parțial gaze rusești, este un proiect finanțat în mare parte de UE – care acoperă 75% din costul său de 300 milioane de euro, arată Profit.ro.

Alianţă daneză pe piaţa terenurilor agricole din România: Romania Farm Invest şi Jantzen Development au de investit 3,7 miliarde de euro. Doi mari jucători danezi de pe piaţa terenurilor arabile din România, Romania Farm Invest A/S cu activităţi în cultivarea cerealelor şi Jantzen Development, firmă specializată în dezvoltarea proiectelor de terenuri agricole şi-au unit oficial forţele şi vor să investească 3,7 miliarde de euro în business-ul local. Conform datelor publicate în Monitorul Oficial, în luna august, Romania Farm Invest, în calitate de unic acţionar al societăţii JD Agro Cocora, a decis cooptarea în acţionariatul societăţii pe Jantzen Development , companie controlată de fermierul danez Erik Jantzen, indică informaţiile ECONOMICA.NET.

2019 – cel mai dificil an viticol din istoria regiunii Dealu Mare! Care sunt principalele cauze. În urma finalizării acțiunilor de recoltare și prelucrare a strugurilor din sezonul 2019, Asociația Producătorilor de Vin din Dealu Mare raportează cel mai dificil an viticol din istoria documentată a regiunii, din punct de vedere cantitativ – cu aproximativ 60% mai mică decât în anul precedent. Condițiile meteorologice specifice sunt cele care au condus la această situație. Din fericire, strugurii au avut, însă, un nivel calitativ excepțional de bun – ceea ce i-a determinat pe membrii Asociației să se unească pentru a pune la punct un sistem propriu de criterii și metode de verificare pentru obținerea unei certificări calitative superioare a vinurilor roșii de vârf obținute aici, conform Capital.ro.

Fiscalitate și Buget 2020: Toți știm ce trebuie, dar nimeni încă nu știe cum. Ecuația financiară imposibilă a viitorului an. Conferința „Buget și fiscalitate 2020: dinspre politica oficială spre mediul de afaceri”, organizată miercuri de cursdeguvernare.ro cu sprijinul AmCham și ASE București și-a atins ținta. Numele grele ale analiștilor, decidenților și reprezentanții mediului de business au configurat – la capătul a trei paneluri foarte dense – atât o listă de probleme pe care Bugetul 2020 le ridică în fața României, cât și dorințelor de a-și conserva interesele, care vin din 3 direcții: România are nevoie de echilibru bugetar și de alocări pentru investiții concomitent cu povara spectaculoasă dată de Legea pensiilor, Guvernul nu-și permite în an electoral să miște niciun un bănuț din cheltuielile croite de PSD, Mediul de afaceri are nevoie, în toată această dilemă, să întrezărească măcar ce-l așteaptă în materie de fiscalitate.

Interviu cu șeful Mega Image: Românii își fac cumpărăturile influențați mai mult de emoții decât de preț. „Am observat o schimbare importantă în rândul consumatorilor și a modului în care își fac cumpărăturile influențați mai mult de emoții, de impact social, decât de preț. Astfel, brandurile care se implică social, care sunt aproape de oameni în viața din comunitatea lor, care susțin cauze sociale și au un impact pozitiv sunt mult mai apreciate și au o relație mai bună cu consumatorii”, a declarat, într-un interviu acordat Wall-Street, Mircea Moga, CEO al Mega Image.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro