Sari direct la conținut

Camelia Pricopie, soția rectorului SNSPA, aleasă vicepreședinte la Curtea de Conturi în locul lui Bădălău / A fost chimistă la o unitate SRI

HotNews.ro
Curtea de Conturi, Foto: Curtea de Conturi
Curtea de Conturi, Foto: Curtea de Conturi

Parlamentul a votat-o, marţi, pe Camelia Pricopie în funcţia de consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi. Camelia Pricopie, propusă de PSD pentru acest post, este soţia rectorului SNSPA, Remus Pricopie. Postul a rămas vacant după revocarea din funcție a lui Niculae Bădălău, fostul baron PSD de Giurgiu, reținut de DNA și apoi arestat preventiv.

Camelia Pricopie a fost aleasă consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi cu 232 de voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”, scrie News.ro. Parlamentarii USR, Forţa Dreptei şi REPER au anunţat că nu participă la votul pentru numirea de la Curtea de Conturi şi de la CNA.

Camelia Pricopie a fost propunerea susţinută de PSD pentru postul de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

Camelia Pricopie este soţia rectorului SNSPA și fost ministru al Educației Remus Pricopie în Guvernul Ponta.

Potrivit CV-ului depus la comisii, ea lucrează din 2012 ca referent de specialitate, expert şi consultant de strategie la Banca Națională a României.

În perioada 2009-2012, Camelia Pricopie a fost angajată ca expert la UEFIS-CDI (Unitatea executivă de finanțare a învățământului superior), iar între anii 1997 și 2005 a fost chimistă la o unitate militară a SRI (UM 0232), potrivit CV-ului său, scrie G4Media. Ea a absolvit Facultatea de Chimie a Universității București (1995), ASE – Facultatea de Economie (2008), Master la SNSPA (2006), Doctorat la ASE (2011), Institutul Diplomatic Român (2012).

În cazul Curţii de Conturi, postul de vicepreşedinte a rămas vacant după ce Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în luna decembrie, în plenul reunit, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, după ce acesta a fost reținut de DNA pentru fapte de corupție, fiind apoi arestat preventiv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro