Sari direct la conținut

Campanie umanitara a unei asociatii din Vancouver, ca raspuns la initiativa londoneza de a monta tepi in asfalt pentru a descuraja oamenii strazii

HotNews.ro

O asociatie umanitara din Vancouver transforma bancile orasului in adaposturi pentru oamenii strazii. Campania acesteia tinteste recentul scandal privind montarea de tepi in fata unei cladiri din Londra pentru a descuraja oamenii strazii, care doreau sa se instaleze in imobil, relateaza News.Mic.

Asociatia este specializata in cazare si servicii de sprijin pentru persoanele fara adapost din Vancouver. Acestia au folosit modele care prezentau sloganuri primitoare pe spatarul bancilor.

In timpul zilei, bancile sunt pentru persoanele care viziteaza orasul, pentru cei care asteapta autobuzul sau pentru perosanele care vor sa se odihneasca, iar pe timpul noptii se transforma in adaposturi pentru oamenii strazii.

Bancile din timpul zilei utilzeaza raze ultraviolete, astfel incat pe suprafata acesteia se poate citi „Aceasta este o banca”. Pe timpul noptii, pe banca scrie „Acesta este un dormitor”.

Pe o alta banca, instalata in cadrul campaniei, scrie „Gaseste adapost aici” si atunci cand spatarul se ridica, se poate citi „Gaseste o casa aici”, oferind adresa unui adapost al asociatiei.

La inceputul lunii iunie in Londra au fost montati tepi de metal in afara unui bloc de apartamente de lux pentru a impiedica oamenii fara adapost sa doarma pe timp de noapte.

Masuri similare au fost luate si in afara unui supermarket Tesco, tot in Londra, pentru „a opri oamenii sa se angajeze in comportamente anti-sociale”.

Dupa ce tepii au fost montati, a urmat o frenezie a mass-mediei si a comunitatii online referitoare la acest subiect. Si primarul Londrei s-a aratat deranjat de instalarea tepilor si a cerut indepartarea acestora.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro