Sari direct la conținut

Cătălin Drulă, după inaugurarea Podului Brăila: „Înghesuială mare de politicieni. Mai mică e aglomerația când sunt de rezolvat probleme”

HotNews.ro
Politicienii prezenți la inaugurarea Podului de la Brăila, Foto: Inquam Photos / George Calin
Politicienii prezenți la inaugurarea Podului de la Brăila, Foto: Inquam Photos / George Calin

„Am văzut astăzi înghesuială mare de politicieni la deschiderea circulației pe Podul de la Brăila. Mai mică e aglomerația când sunt de rezolvat probleme și pus pe roate astfel de proiecte”, a reacționat Cătălin Drulă, președintele USR și fost ministru al Transporturilor în 2021.

„În 2021, am găsit proiectul fără drumurile de legătură autorizate. Fără drumurile de legătură (21 km în total), podul nu putea fi folosit. Pe malul tulcean, nu exista infrastructură. Le-am deblocat cu multe ședințe, discuții și eforturi ale echipei mele. Autorizațiile au ieșit în martie și mai 2021 și s-a putut în sfârșit lucra pe toată lungimea, după 3 ani de la semnarea contractelor”, a amintit Cătălin Drulă, cel care a fost ministru al Transporturilor timp de 8 luni în cabinetul Florin Cîțu.

„M-aș fi bucurat ca întreg proiectul să fie gata astăzi, dar din păcate e o inaugurare parțială. Podul va fi închis noaptea, iar drumul de legătură principal spre Jijila (10 km) nu e gata. Nici legătură cu Centura Brăilei nu e completă”, a spus Drulă.

Acesta a ținut, însă, să felicite constructorii din Italia și Japonia „pentru o lucrare de excepție – podul în sine. Nivelul tehnologic, precizia execuției, organizarea șantierului, toate au fost la un nivel de clasă mondială!”

„Cât despre politicienii grabnici la tras în poză, puține lucruri de spus, dar unul e cert: nu de festivism și paradă de costume masculine de vară avem nevoie, ci de mai multă seriozitate și muncă”, a mai apreciat Drulă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro