Sari direct la conținut

CCR a respins sesizarea AUR privind hotărârea Parlamentului referitoare la învestirea Guvernului Cîţu

HotNews.ro
Curtea Constitutionala a Romaniei, Foto: Agerpres
Curtea Constitutionala a Romaniei, Foto: Agerpres

Curtea Constituţională a respins, marţi, sesizările Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) privind Hotărârea Parlamentului 31/2020 referitoare la învestirea Guvernului Florin Cîţu.

„Curtea Constituțională a pronunțat cu unanimitate de voturi și a respins ca inadmisibilă, sesizarea având ca obiect Hotărârea Parlamentului României nr.31 din 23 decembrie 2020 pentru acordarea încrederii Guvernului (după conexarea celor două sesizări cu același obiect formulate de Grupurile parlamentare ale Alianței pentru Unirea Românilor din Camera Deputaților și, respectiv, din Senat)”, transmit judecătorii CCR.

La sfîrșitul lunii decembrie, grupurile parlamentare ale AUR au sesizat Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea Guvernului Florin Cîţu.

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental. I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru – Guvernului: cădere uşoară”, a declarat co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro