Sari direct la conținut

Ce a răspuns Victor Ponta când a fost întrebat dacă Ion Iliescu ar mai câștiga și astăzi alegerile prezidențiale

HotNews.ro
Victor Ponta, la Parlament, Foto: Hotnews
Victor Ponta, la Parlament, Foto: Hotnews

Fostul preşedinte PSD Victor Ponta susţine că Ion Iliescu nu ar mai câştiga astăzi alegerile prezidenţiale. Pus să aleagă între Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, Victor Ponta l-a ales pe actualul preşedinte, transmite News.ro.

Fostul lider PSD Victor Ponta a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă Ion Iliescu ar mai câştiga astăzi alegerile prezidenţiale. 

”Nu! Şi le-a câştigat în 2000 numai în măsura în care a intrat cu Vadim Tudor în turul doi. Dacă intra cu Isărescu sau cu Stolojan, le pierdea”, a răspuns fostul premier. 

Victor Ponta, care din postura de prim-ministru a coabitat şi cu preşedintele Traian Băsescu, şi cu preşedintele Klaus Iohannis, a fost pus să aleagă între cei doi.

”Vai de capul meu! Totuşi, Iohannis. Dacă numai ăştia doi ar mai fi pe lume…”, a răspuns, amuzat, Ponta. 

Fostul premier a mai fost întrebat cu cine a avut o relaţie politică mai contondentă. 

”Contondentă a fost cu amândoi, dar, atenţie, de la Iohannis nu am avut aşteptări. Nu m-a dezamăgit pentru că nu am avut nicio aşteptare. Băsescu e un tip foarte deştept şi foarte talentat politic, care şi-a folosit mintea şi talentul pentru a face rău, nu pentru a face bine”, a afirmat Victor Ponta. 

Victor Ponta a fost numit prim-ministru în mai 2012 de preşedintele Traian Băsescu, după căderea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu. La alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, Victor Ponta a fost învins de Klaus Iohannis. A rezistat ca prim-ministru încă un an. A demisionat din fruntea Guvernului în urma tragediei de la Colectiv.

INTERVIURILE HotNews.ro