Sari direct la conținut

Ce-ar face Paleologu dacă în turul doi intră Barna și Iohannis: „Am treabă mai bună de făcut, citești o carte, te duci la pescuit…” / PLUS: Pe cine ar prefera premier dacă ar ajunge președinte

HotNews.ro
Cu cine ar vota Paleologu intre Barna si Iohannis, Foto: Hotnews
Cu cine ar vota Paleologu intre Barna si Iohannis, Foto: Hotnews

Turul doi al prezidențialelor nu ar avea nicio miză dacă opțiunile de vot ar fi Dan Barna (USR-PLUS) și Klaus Iohannis (PNL) – „între persoane trase la indigo nu văd interesul dezbaterii” – e de părere Toader Paleologu, candidatul la prezidențiale din partea PMP, invitat la interviurile HotNews.ro. Paleologu nu-l vede pe Barna intrat în cel de-al doilea scrutin, dar nici despre Klaus Iohannis nu are certitudinea că ar intra în joc. „Procentele lui Iohannis se vor topi precum untul la soare”, spune Paleologu.

HotNews.ro: Îl vedeți pe Dan Barna în turul doi cu Klaus Iohannis?

Toader Paleologu: Sub nicio formă, nu. Nu cred că se va întâmpla acest lucru. Nici de Iohannis nu sunt sigur că va intra în turul doi pentru că e genul de candidat care pornește cu convingerea că totul e aranjat, că jocurile sunt făcute și s-ar putea să se trezească pe locul trei.

HotNews.ro: Atunci pe cine vedeți în turul doi?

Toader Paleologu: Pe mine cu un candidat din partea stângii. Haideți să gândim rațional, dreapta în turul întâi va avea maxim 54% și sunt trei candidați pe dreapta: Iohannis, Barna și cu mine. 54% împărțiți la trei, vă spun de pe acum că lupta se va da între 18 și 22%. Procentele lui Iohannis se vor topi precum untul la soare. El e atât de convins că e gata ales încât nu va participa la dezbateri, va trata cu dispreț pe ceilalți candidați.

HotNews.ro: Într-un tur doi, între Dan Barna și Klaus Iohannis, pe cine ați vota?

Toader Paleologu: Nu cred că se va întâmpla acest lucru, e o situație în care nu mai e nici un interes să te duci la vot. Iohannis – Barna e la fel, e absolut neinteresant.

HotNews.ro: Nu veți merge la vot?

Toader Paleologu:În situația Barna-Iohannis? De ce? Am treabă mai bună de făcut, citești o carte, te duci la pescuit… Sunt la fel. Între persoane trase la indigo nu văd interesul dezbaterii.

HotNews.ro: Chiar le spuneți, în turul doi, electoratului dvs și a unei părți din electoratul de dreapta să nu meargă la vot?

Toader Paleologu: Eu nu pot să spun… Nu cred în recomandările de genul ăsta. Cel care a primit votul nu este proprietarul votului. (…) Vă spun sincer, între Barna și Iohannis nu e nicio diferență, nici o miză.

(…)

HotNews.ro: Peleologu președinte – pe cine și-ar dori premier?

Toader Paleologu: Va trebui de văzut care e situația din Parlament. Unul dintre oamenii pe care îi am în vedere e Cioloș, dar nu pentru că ar fi un om nou, ci tocmai pentru că e un om vechi. O altă variantă este președintele PNL (n.r. Ludovic Orban). Astea sunt variante de lucru.

Dar eu nu cred că este în regulă să spui dinainte pe cine vei pune prim-ministru. E o șmecherie care nu ține cont de Constituție.

HotNews.ro: Cu domnul Barna ați fi de acord ca premier dacă ar fi propus?

Toader Paleologu: Nu prea cred că este potrivit. Cred că e bun ca ministru al Fondurilor Europene, acolo l-aș vedea și fără nicio ezitare l-aș numi în acea funcție. Trebuie ceva mai mult pentru funcția de prim-ministru și Cioloș are experiența necesară.

Citește integral declarațiile transmise live-text de HotNews.ro:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro