Sari direct la conținut

Ce ar putea însemna pentru război recentele succese ale Ucrainei în estul țării / Analist militar: Pot cere acum SUA arme mai performante

HotNews.ro
Cedric Leighton, Foto: Captura CNN
Cedric Leighton, Foto: Captura CNN

Colonelul în retragere al Forțelor Aeriene ale SUA Cedric Leighton a declarat luni pentru CNN că există o ofertă guvernului ucrainean pentru administrația Biden de a oferi practic drept de veto asupra listei lor de ținte cu obiective ale armatei ruse, totul pentru a obține rachete cu rază lungă de acțiune garantând astfel că nu va lovi pe teritoriul rusesc.

Șansele de a obține astfel de rachete cu rază lungă de acțiune sunt foarte mari acum și se datorează în parte „succesului uimitor” pe care Ucraina l-a avut recent în război.

Leighton, analist militar la CNN, a subliniat succesul recent al Ucrainei în recucerirea orașului cheie din estul țării, Lîman, și a altor zone din nordul țării, dovedit că armata ucraineană are „un avans” în război.

„Când te uiți la ceea ce se întâmplă în partea de nord-est a țării, la Lîman, zona care tocmai a fost eliberată, vedeți cât de departe s-au extins deja ucrainenii în această zonă?” a declarat Leighton la CNN.

El a adăugat că acest succes înseamnă că Ucraina „poate cere și mai mult” administrației Biden în ceea ce privește sistemele de armament și alte nevoi pentru „a continua efortul de război și mai departe în teritoriul controlat de Rusia”.

Într-un efort de a învinge rezistența guvernului american de a-i furniza un nou set de sisteme de rachete puternice, cu rază lungă de acțiune, guvernul ucrainean oferă acum SUA o vizibilitate completă și continuă asupra listei lor de ținte rusești vizate, spun mai mulți oficiali familiarizați cu discuțiile pentru CNN.

Această transparență remarcabilă oferă, în esență, SUA drept de veto asupra țintelor ucrainene împotriva Rusiei și este menită să convingă administrația că furnizarea armelor critice nu va duce la lovituri în interiorul teritoriului rusesc, ceea ce SUA se tem că ar escalada războiul și le-ar atrage direct într-un conflict cu președintele rus Vladimir Putin.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro