Sari direct la conținut

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut. Cine a fost vizat

HotNews.ro
Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut. Cine a fost vizat
În Beirut, Liban, o lovitură aeriană a Israelului a vizat un responsabil al Hezbollah (Foto: Bilal Hussein / AP / Profimedia)

Lovitura israeliană care a făcut doi morţi joi la periferia sudică a Beirutului l-a vizat pe şeful unităţii de drone din cadrul grupării şiite Hezbollah, a declarat o sursă apropiată mişcării libaneze pro-iraniene, fără să precizeze dacă acesta a fost ucis sau rănit, relatează agențiile France Presse și Agerpres.

„Lovitura israeliană l-a vizat pe comandantul unităţii de drone, Mohammad Srour, numit şi Abu Saleh, a cărui soartă nu este încă cunoscută”, a declarat această sursă, sub rezerva anonimatului. La rândul său, Israelul a anunţat că a efectuat „lovituri precise la Beirut”, fără să ofere detalii.

Ulterior, armata israeliană a declarat şeful unităţii de drone a Hezbollah a fost ucis în lovitura de joi. „Avioane de vânătoare l-au ţintit şi eliminat pe comandantul unităţii aeriene a Hezbollah, la Beirut”, se menţionează într-un comunicat al armatei israeliene.

Potrivit sursei citate de AFP, Mohammad Srour, de formaţie matematician, a fost unul dintre înalţii comandanţi ai grupării care au fost trimişi în Yemen pentru a-i instrui pe rebelii houthi, de asemenea susţinuţi de Iran.

A patra lovitură într-o săptămână

Este a patra lovitură într-o săptămână vizând fieful Hezbollah în apropiere de capitala libaneză.

Agenţia oficială de presă libaneză a indicat, la rândul său, că „trei rachete” au vizat „un apartament rezidenţial într-o clădire de 10 etaje” în această suburbie dens populată din sudul Beirutului.

Potrivit Ministerului libanez al Sănătăţii, „lovitura inamicului israelian asupra periferiei de sud a Beirutului a ucis două persoane şi a rănit alte 15, între care o femeie care se află în stare critică”.

Ţinta se afla nu departe de locul unei alte lovituri în care au fost ucişi vineri Ibrahim Aqil, comandantul unităţii de elită a Hezbollah, şi alţi câţiva responsabili ai grupării.

În total, atacul de vineri a făcut 55 de morţi, între care şapte copii, potrivit Ministerului Sănătăţii libanez, citat de AFP.

INTERVIURILE HotNews.ro