Sari direct la conținut

Ce dispozitiv de securitate avea Donald Trump și ce se va schimba după atacul din Pennsylvania

HotNews.ro
Ce dispozitiv de securitate avea Donald Trump și ce se va schimba după atacul din Pennsylvania
Lunetiști ai Secret Service la mitingul electoral unde a fost împușcat Donald Trump: Gene J. Puskar / AP / Profimedia

Atacul de sâmbătă de la mitingul lui Donald Trump va duce cu siguranță la o revizuire a dispozitivului de securitate a acestuia, iar de acum înainte acesta va beneficia probabil de un nivel de protecție mai apropiat de cel al unui președinte în exercițiu, a declarat Joseph LaSorsa, un fost agent Secret Service care a făcut parte din echipa prezidențială, potrivit Reuters.

„Va exista o analiză intensivă” a incidentului și „va exista o realiniere masivă”, a spus LaSorsa, adăugând că așa ceva nu are voie să se întâmple”.

Secret Service a afirmat că a adăugat recent „resurse și capacități de protecție” la echipa de securitate a lui Trump, fără a oferi detalii suplimentare.

Un agent pensionat care a lucrat în serviciile de protecție a declarat sub rezerva anonimatului că incidentul ar trebui să declanșeze o evaluare internă și, în mod ideal, și una externă.

„Gravitatea situației necesită o analiză aprofundată pentru a preveni astfel de eșecuri în viitor și pentru a asigura asumarea răspunderii la toate nivelurile”, a spus fostul agent.

Cum a fost asigurată securitatea până acum la mitingurile lui Trump

În timpul celor mai multe dintre opririle de campanie ale lui Trump, poliția locală ajută Secret Service în asigurarea securității locului. Agenții din alte agenții din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă, cum ar fi Administrația pentru Securitatea Transporturilor, ajută ocazional.

La multe mitinguri ale lui Trump participă mii de persoane, au loc în aer liber și durează ore întregi.

Înainte de eveniment, agenții verifică locul de desfășurare pentru a depista eventuale bombe sau alte amenințări, iar Trump sosește întotdeauna într-o coloană de mașini cu grad înalt de protecție.

Agenții de aplicare a legii ridică de obicei garduri care formează un perimetru și cer tuturor participanților să treacă printr-un detector de metale pentru a intra în incintă. Agenți de protecție înarmați verifică gențile și chiar și portofelele tuturor participanților. Mulți participanți la miting sunt controlați manual de forțele de ordine.

Paul Eckloff, un fost agent al Secret Service care s-a pensionat în 2020, a afirmat că agenții ar fi trebuit să supravegheze din timp toate acoperișurile cu o linie de vizibilitate către scenă.

„Această persoană fie s-a ascuns până când a devenit o amenințare, fie nu a fost o amenințare până când s-a văzut că are arme”, a declarat Eckloff.

INTERVIURILE HotNews.ro