Sari direct la conținut

Ce reduceri au studenții la călătoria cu trenul / Precizările CFR

HotNews.ro
Tren CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Tren CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Studenții care au până la 30 de ani și sunt înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență au în continuare bilete și abonamente reduse cu 90%, conform unui comunicat al CFR Călători.

Transportatorul a amintit, luni, reducerile pe care studenții care au început anul universitar le au. Ei dispun de bilete de călătorie cu 90% reducere și de abonamente lunare reduse cu 90% cu număr nelimitat de călătorii, pe distanțe mai mici de 300 de kilometri.

Studenții care au unul sau ambii părinți decedați, dar și cei din centrele de plasament beneficiază de reduceri de 100%, atât la bilete, cât și la abonamente. Ele se vor putea achiziționa și online, pe baza unui ID de student.

În cazul călătoriei la clasa întâi sau la vagon de dormit/cuşetă, studenții vor achita integral diferențele tarifare, conform CFR. 

Acordarea reducerii se face pe baza legitimației de student, vizată pentru anul universitar 2024-2025. Reducerile pentru legitimațiile vizate în anul 2023-2024 se mai acordă până pe 30 noiembrie, inclusiv. Totuși, studenții din ani terminali nu mai beneficiază de reduceri începând cu marți, 1 octombrie. 

Studenții din primul an pot avea parte de facilități pe baza unei adeverințe emise de facultate, până la primirea legitimației.

„De la data de 1 decembrie 2024, facilitățile acordate studenților (inclusiv și celor din anul I) la călătoria cu trenul (bilete/abonamente lunare) se vor acorda numai în baza legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport vizată pentru anul universitar 2024-2025”, a transmis transportatorul.

La verificarea călătoriei în tren, studenții trebuie să aibă legitimația de student sau adeverința în original și un act de identitate. În caz contrar, ei vor fi considerați ca fiind fără bilet și obligați să plătească biletul la suprataxă. 

INTERVIURILE HotNews.ro