Sari direct la conținut

Ce scrisoare le trimite Biserica Ortodoxă Rusă femeilor însărcinate care se gândesc să facă avort

HotNews.ro
Ce scrisoare le trimite Biserica Ortodoxă Rusă femeilor însărcinate care se gândesc să facă avort
Forografie ilustrativă - Femei în vizită la Muzeul Central al Culturii și Artei Ruse Antice „Andrei Rubliov”, din Moscova, 22 mai 2023. Sursa foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

Biserica Ortodoxă din Rusia intenționează să trimită femeilor însărcinate din regiunea nord-vestică Tver scrisori prin care să le îndemne să nască în loc să facă avort, scrie joi The Moscow Times.

Eparhia din Tver a anunțat la începutul acestei săptămâni că o scrisoare redactată de Mitropolitul Ambrozie de Tver și Kașinsk va fi trimisă centrelor regionale prenatale, în momentul în care femeile „se vor confrunta cu cea mai dificilă alegere, de a-și păstra sau ucide copilul”.

„Este important să vă amintiți în această perioadă de bucurie și îngrijorare că nu sunteți singure. Dumnezeu, biserica și societatea sunt cu voi. Puteți conta întotdeauna pe noi”, scrie în textul redactat de mitropolit. „Suntem cu toții împreună parte a marelui sacrament al creării unei noi vieți, cu participarea voastră”, a adăugat înaltul prelat, în scrisoare.

Conform purtătorului de cuvânt al eparhiei din Tver, Alexander Dușenkov, copii ale scrisorii mitropolitului vor fi distribuite „în primul rând viitoarelor mame ortodoxe”, începând de săptămâna viitoare.

„Dacă migranții sunt creștini ortodocși, probabil că se pot uita la ea. Și nu există interdicții pentru persoanele de alte religii, dar de obicei nu le oferim (scrisoarea)”, a declarat Dușenkov, citat de site-ul de știri Podyom.

Tver se numără printre mai multe regiuni din Rusia care au introdus amenzi pentru „constrângerea” femeilor să recurgă la avort. De asemenea, regiunea a interzis publicarea mesajelor pe rețelele de socializare care promovează „ideologia fără copii”, în contextul eforturilor concertate de a stimula rata natalității și de a inversa criza demografică din Rusia.

INTERVIURILE HotNews.ro