Sari direct la conținut

Ce spune armata ucraineană despre „linia Wagner” construită de mercenarii ruși

HotNews.ro
Linia Wagner, Foto: Captura YouTube
Linia Wagner, Foto: Captura YouTube

Armata ucraineană afirmă că pregătește „contramăsuri” pentru fortificațiile din „linia Wagner” construită de mercenarii lui Evgheni Prigojin în regiunea Lugansk, relatează Ukraînska Pravda.

„Barierele inginerești sunt menite fie să oprească, fie să complice înaintarea trupelor inamice. Acestea pot fi atât bariere explozive, cât și neexplozive. Dar istoria războaielor are o mulțime de exemple când s-a făcut o contramăsură pentru fiecare armă”, a declarat joi generalul de brigadă Alexei Gromov, șeful Direcției Operaționale a Statului Major General de la Kiev.

„Deci, în consecință, avem și, inclusiv datorită partenerilor internaționali, mijloacele de a depăși barierele explozive de mine. În prezent, studiem cu atenție cursul refacerii așa-numitei linii și luăm în considerare cum să o depășim. Dar vă pot spune cu încredere: ne vom apropia, o vom depăși”, a adăugat acesta la un briefing cu presa.

Imagini realizate din satelit luna trecută au arătat că armata rusă a început să construiască „dinți de dragon”, fortificații de mici dimensiuni din beton armat construite pentru a contracara tancurile și infanteria mecanizată, la granița dintre regiunea Lugansk și restul Ucrainei.

Armata rusă se bazează pe mercenari pentru construirea liniei sale defensive din Lugansk

Jurnaliștii de la site-ul de investigații Meduza au arătat ulterior că linia defensivă rusă din această zonă a Ucrainei este construită de grupul de mercenari Wagner condus de omul de afaceri Evgheni Prigojin, unul dintre apropiații lui Vladimir Putin.

Meduza nota la momentul respectiv că această linie de apărare se va întinde pe zeci de kilometri și va cuprinde teritoriul dintre Lisiciansk și Lugansk.

Supranumit „bucătarul lui Putin” deoarece unele din firmele sale se ocupă de catering pentru Kremlin, Prigojin a recunoscut în premieră în luna septembrie că a fondat în 2014 gruparea paramilitară cu care Moscova a negat timp de ani de zile orice legătură.

Alte imagini realizate din satelit și publicate săptămâna această arată că forțele rusești de invazie au început să instaleze „dinți de dragon” și în jurul orașului-port Mariupol, precum și tranșee și alte poziții defensive inclusiv în Crimeea, peninsula anexată ilegal în 2014.

Urmărește ultimele evoluții din a 260-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro