Sari direct la conținut

Presupusul atacator al lui Donald Trump a dat un interviu în presa din România în 2022: „Avem unități peste tot”

Presupusul atacator al lui Donald Trump a dat un interviu în presa din România în 2022: „Avem unități peste tot”
Ryan Wesley Routh. Foto: captură foto Newsweek

Ryan Wesley Routh, suspectul principal în cazul tentativei de asasinare de duminică seara asupra lui Donald Trump, apare într-un interviu și în presa din România, oferit publicației Newsweek în 2022. Ryan Wesley Routh era prezentat ca fiind un recrutor pentru Legiunea Internațională, context în care acesta vorbește despre cât de important este ca oamenii să susțină Ucraina în războiul cu Rusia. 

Interviul cu Ryan Wesley Routh a fost luat chiar în Ucraina, acolo de unde „americanul recrutează voluntari pentru Legiunea Internațională”, după cum este relatat în articolul semnat de Remus Cernea.

„Am 56 de ani și sunt din statul North Carolina, dar acum locuiesc în Hawaii. În ce privește întrebarea de ce sunt aici, dacă multe alte conflicte sunt cumva într-o zonă gri, pentru mine acest conflict (n. red.: dintre Ucraina și Rusia) este categoric de tipul alb / negru. Este în mod clar despre lupta dintre bine și rău”, spunea bărbatul în interviul publicat în Newsweek. 

De-a lungul interviului, Ryan Wesley Routh spune că toată lumea ar trebui să susțină armata ucraineană și afirmă că scopul său în Ucraina este „să promovez ideea ca mulți alții să vină să se înroleze în Legiunea Internațională. Avem nevoie de mii de oameni aici care să lupte alături de ucraineni”. 

„Avem nevoie de voluntari de oriunde, din orice țară din Asia, din Africa, din Australia, Canada, America de Sud, Europa, de oriunde. Avem nevoie de oricine aici. Chiar dacă nu ai o pregătire specială, doar vino aici”, susținea, în cadrul interviului, Ryan Wesley Routh. 

După presupusa tentativă de asasinat a lui Donald Trump, Reuters a găsit profiluri pe X, Facebook și LinkedIn pentru Ryan Routh, însă la câteva ore după incident conturile respective de Facebook și X nu mai puteau fi accesate. Cele trei conturi care poartă numele lui Routh sugerează că acesta a fost un susținător fervent al Ucrainei în războiul acesteia împotriva agresiunii rusești.

INTERVIURILE HotNews.ro