Sari direct la conținut

Ce a răspuns Ilie Bolojan când un votant al lui Călin Georgescu l-a întrebat despre trenarea dosarelor lui Mario Iorgulescu și Vlad Pascu

Vlad Pascu, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Pascu, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prezent miercuri în emisiunea HotSpot, președintele interimar al PNL a intrat în dialog cu români care intenționează să voteze cu candidatul independent Călin Georgescu. Tudor Lică, unul din cei care au intrat în direct, i-a reproșat lui Ilie Bolojan starea justiției din România oferind exemplul dosarelor lui Mario Iorgulescu și Vlad Pascu: „Nu vedeți cât se tergiversează?”, a întrebat el.

„Ne-am săturat. Nu vedeți…? Fiul lui Iorgulescu scapă cu șpagă. Ăla care i-a omorât la mare pe copiii ăia (n.red.: Vlad Pascu)… Nu vedeți cât se tergiversează? Știm că ați corupt justiția și sunteți responsabili. De fiecare dată veniți o dată la patru ani și spuneți că ceilalți sunt de vină”, i s-a adresat bărbatul lui Ilie Bolojan. 

Liderul interimar al PNL a spus că este conștient de faptul că „foarte multe lucruri în țara asta nu funcționează și asta crează frustrări”. 

„Când e un om mai înțelept? La 25 de ani, când intră în meserie, sau la 50 de ani și după?”

„Vă dau un exemplu din zona spusă de dvs… Cred că suntem singura țară din UE care ne pensionăm judecătorii la 50 de ani. Când este un om înțelept? La 25 de ani, când intră în meserie, sau la 50 de ani și după? După ce are zeci de spețe, cazuri judiciare?”, și-a început Bolojan răspunsul. 

„Noi în loc să folosim experiența lor, să avem cea mai bună calitate a deciziilor în instanțe, rapide, identice în spețe identice, dar la instanțe diferite, în așa fel încât să nu avem procese multe, pentru că dacă oamenii știu ce sentință se dă, nu vor face procese. Judecătorii nu vor mai fi aglomerați și pronunțarea în aceste spețe s-ar putea face mult mai repede”, a explicat Ilie Bolojan. 

El spune că este nevoie de sentințe date mai rapid. 

„Sigur că un judecător cu o experiență mai mare de viață știe ce înseamnă aceste efecte în societate. Numai ca un proces să se lungească ani de zile, nu mai are efect condamnarea, pentru că oamenii uită de ce a fost condamnat cel care a făcut un act în urmă cu 5-7 ani de zile. Aceste lucruri trebuie corectate, eu sunt foarte de acord”, a spus Bolojan. 

INTERVIURILE HotNews.ro