Sari direct la conținut

Cehia relaxează legislația privind posesia de cannabis: Câte grame de marijuana vor putea deține cehii fără a risca să comită infracțiuni

HotNews.ro
Cannabis, Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia
Cannabis, Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Ministerul ceh al Justiției a propus luni legalizarea cultivării de cannabis în limita a trei plante și deținerea a până la 50 de grame de marijuana, relatează AFP.

În afara locuinței, va fi legală deținerea a până la 25 de grame de marijuana, precizează proiectul de modificare a Codului Penal, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului, Vladimir Repka, care a prezentat pentru AFP textul.

„Legalizarea se referă doar la cultivarea și deținerea de către persoane cu vârsta peste 21 de ani pentru propriile nevoi”, precizează proiectul de lege.

Pentru a intra în vigoare, amendamentul trebuie să fie aprobat de guvern și parlament și semnat de președinte pentru a deveni lege.

Proiectul de lege este motivat de o schimbare în percepția asupra consumului de marijuana în scopuri recreaționale de către adulți.

Deținerea a patru până la cinci plante sau a 51 până la 100 de grame de marijuana acasă sau până la 50 de grame în afara casei va fi considerată o infracțiune minoră.

Totuși, deținerea unei cantități mai mari va fi considerată infracțiune, a spus ministerul.

INTERVIURILE HotNews.ro