Sari direct la conținut

Cei doi rugbiști francezi arestați pentru viol în Argentina s-au întors în Franța. Victima: „Sunt două poame stricate ale rugbiului francez”

HotNews.ro
Echipa națională de rugby a Franței se află într-un turneu de pregătire în Argentina. Foto: Profimedia
Echipa națională de rugby a Franței se află într-un turneu de pregătire în Argentina. Foto: Profimedia

Rugbiștii Hugo Auradou şi Oscar Jegou, care în luna iulie au fost arestați în Argentina, într-un caz de viol, sunt în libertate și s-au întors în Franța. Victima celor doi sportivi spune, într-un interviu pentru AFP, că speră că măcar „justiția socială îi va condamna pe violatori”, scrie News.ro.

În luna iulie, o femeie i-a acuzat pe cei doi sportivi care fac parte din echipa națională a Franței că au violat-o și bătut-o. Ei au fost arestați atunci de autoritățile din Argentina, care au grăbit procedurile, pentru că urmau să părăsească țara pentru un meci în Uruguay.

Rugbiștii au fost apoi eliberați din arest și s-au întors în Franța, după ce li s-a permis să părăsească țara. Decizia a venit în urma unei recomandări făcute de Parchetul din Mendoza, care a anunțat că „acuzația inițială nu mai este la fel de puternică”. Sportivilor li se impune să „se prezinte dacă sunt convocați la consulatul Argentinei din Franța” și să se „întoarcă în Mendoza dacă li se solicită”, scrie Le Monde.

Jucătorii, care susţin că relaţiile sexuale au fost consensuale, rămân inculpaţi pentru „viol în grup”, în formă agravantă. Ei au cerut clasarea cazului, iar în zilele următoare este programată o audiere, pentru ca instanța să examineze solicitarea. 

„Nu am avut nicio şansă să ies din cameră”

Victima, o argentiniancă de 39 de ani, spune că se simte abandonată de autorități și că speră că „justiția socială îi va condamna pe cei doi abuzatori”. „Mă simt abandonată de justiţia din Mendoza. Mă tratează ca pe o criminală, când eu sunt victima. Se va face dreptate prin justiţie socială. Ei vor fi condamnaţi social, pentru că mărturia mea este onestă”, a spus Maria, sub pseudonim.  

Ea consideră că „banii mută munţii şi Franţa a folosit o mulţime de bani pentru a încerca să-i scoată din ţară, ceea ce a şi reuşit”.

Femeia a revenit la evenimentele din noaptea de 6 spre 7 iulie și a povestit cum s-a întâlnit cu Auradou într-un club. Cei doi au plecat împreună spre hotelul în care stătea sportivul, pentru a continua să bea în camera lui. Când a văzut că, de fapt, nu era vorba despre alcool, a vrut să plece, dar sportivul a oprit-o. 

Din acel moment, „când m-a luat de păr şi m-a apucat violent, nu am mai fost de acord cu nimic. Şi nu am avut nicio şansă să ies din cameră”, a continuat ea. Oscar Jegou a venit și el în camera de hotel, iar femeia a povestit cum a fost lovită și abuzată sexual de amândoi. „Nu sunt nişte eroi. Sunt două poame stricate ale rugbiului francez”, a acuzat ea.

Victima a spus că suferă de „stres posttraumatic” și că face fizioterapie, ca urmare a rănilor pe care le-a suferit.

Întrebată despre ameninţările cu noi acţiuni în justiţie împotriva ei, o posibilitate evocată – dar care nu a fost încă decisă de avocaţii celor doi jucători, a răspuns că va depune o plângere împotriva unuia dintre ei, pentru că a numit-o „prostituată VIP”. Avocatul în cauză este fratele actualului ministru al justiţiei din Guvernul lui Javier Milei.

INTERVIURILE HotNews.ro