Sari direct la conținut

Doi rugbiști din echipa naţională a Franţei, arestați în Argentina după ce au fost acuzați de agresiune sexuală

HotNews.ro
Echipa națională de rugby a Franței se află într-un turneu de pregătire în Argentina. Foto: Profimedia
Echipa națională de rugby a Franței se află într-un turneu de pregătire în Argentina. Foto: Profimedia

Doi jucători de rugby din echipa naţională a Franţei au fost acuzați de o femeie, luni, de agresiune sexuală. Faptele ar fi avut loc sâmbătă seara, după un meci test al Franţei cu Argentina, conform publicației argentiniene MDZ, citată de News.ro.

Poliţia din Buenos Aires a deschis o anchetă care îi vizează pe Hugo Auradou (20 de ani) şi Oscar Jegou (21 de ani), care au calitatea de suspecți. Autoritățile au grăbit procedurile, ținând cont că cei doi ar putea pleca marți, cu echipa Franței în Uruguay, pentru al doilea meci al turneului de pregătire.

Cei doi presupuşi autori ai atacului au fost interogaţi luni la hotelul lor din Buenos Aires, înainte de a fi duşi la secţia de poliţie.

Pe numele lor au fost emise mandate de arestare naţionale şi internaţional şi au primit interdicția de a părăsi țara.  

Victima a fost examinată de un medic legist, care a constatat leziuni. Pe baza examenului medico-legal, s-a deschis dosar penal pentru infracţiunea de abuz sexual agravat şi reţinerea celor doi. 

„Aceasta este o infracţiune care atrage după sine o pedeapsă grea şi, prin urmare, există riscul ca ei să fugă, mai ales că sunt doi străini care sunt doar în trecere prin ţară. Prin urmare, acest lucru a fost necesar pentru a putea să le notificăm infracţiunea pentru care sunt urmăriţi penal”, a declarat procurorul-şef Daniela Chaler. 

Cei doi sportivi recunosc că au avut o relație sexuală cu tânăra, dar neagă existența unui abuz. „Aceştia au confirmat că au avut o relaţie sexuală cu tânăra în timpul nopţii, dar au negat cu fermitate orice formă de violenţă”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Franceze de Rugby.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 20 de ani de închisoare.

Luni, un alt component al lotului național de rugby al Franței a stârnit indignare în timpul deplasării în Argentina.

Fundașul Melvyn Jaminet (25 de ani) a fost suspendat de Federație, din cauza unui comentariu xenofob și violent, potrivit Golazo

Acesta a fost suspendat de conducerea Federației Franceze de Rugby, cu efect imediat, după ce a postat un material video în care a făcut un comentariu xenofob: „Pe primul arab pe care îl întâlnesc, îl voi lovi cu capul în gură”.

Jaminet și-a cerut scuze, mai târziu, pentru comentariile sale. „Înțeleg că remarca mea ar fi putut răni sau jigni mulți oameni și doresc să menționez că aceste comentarii nu reflectă valorile mele sau ale echipei de rugby a Franței”, a scris Jaminet.

INTERVIURILE HotNews.ro