Sari direct la conținut

Cel mai nou film cu supereroi a fost depășit la box office după doar o săptămână de o adaptare manga și o peliculă creștină

HotNews.ro
Actrita Dakota Johnson in „Madame Web”, Foto: Sony Pictures Entertainment / AFP / Profimedia Images
Actrita Dakota Johnson in „Madame Web”, Foto: Sony Pictures Entertainment / AFP / Profimedia Images

„Madame Web”, cel mai nou film cu supereroi și primul lungmetraj din acest gen lansat în 2024, a fost devansat la doar o săptămână de la premiera sa de o peliculă bazată pe benzi desenate manga și una creștină cu buget mult mai mic, arată datele companiei de specialitate Exhibitor Relations, citate de AFP și Agerpres.

Filmul biografic Bob Marley: One Love, dedicat legendarului cântăreţ de muzică reggae Bob Marley, şi-a menţinut poziţia de lider la box office-ul nord-american în acest weekend, cu încasări de 13,5 milioane de dolari.

Marley, care a avut un succes fulgerător în industria muzicală şi a decedat în 1981, la doar 36 de ani, este interpretat de actorul britanic Kingsley Ben-Adir, cunoscut pentru rolul Malcolm X din lungmetrajul One Night in Miami.

One Lovea debutat pe primul loc la box office în urmă cu două weekenduri, când a fost lansat și filmul Madame Web.

În urma lungmetrajului despre Bob Marley s-a aflat acum un film de animaţie adaptat după o manga de succes, Demon Slayer.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba a obținut încasări de 11,6 milioane de dolari, confirmând și în Statele Unite popularitatea acestor benzi desenate din Japonia, unde sunt un veritabil fenomen. „Un start excelent” pentru un astfel de film, a declarat analistul David Gross pentru AFP.

Pe locul al treilea se află filmul de inspiraţie creştină Ordinary Angels, cu încasări de 6,5 milioane de dolari. Acesta relatează povestea adevărată a unei coafeze din Kentucky care îşi uneşte comunitatea restrânsă pentru a ajuta un văduv rămas singur să îşi îngrijească fiica sa bolnavă.

Debutul, unul solid pentru un film de acest gen, este cu atât mai mulțumitor pentru producătorii săi încât Ordinary Angels a avut un buget de doar 12-13 milioane de dolari. În plus, filmele creștine de regulă obțin încasări constante pe parcursul mai multor săptămâni în SUA.

Cel mai nou film din franciza „Spider-Man” e cel mai prost din istorie ca încasări

Madame Web, cu un buget de producție de 80 de milioane de dolari și unul de promovare foarte probabil apropiat ca sumă, a obținut în al doilea său weeekend de la lansare încasări de doar 6 milioane de dolari, căzând până pe poziția a patra la box office-ul nord american.

În acest al patrulea film Sony din universul Spider-Man, actriţa Dakota Johnson interpretează un paramedic cu puterea clarviziunii. Însă spectatorii n-au fost convinși de interpretare și film în ansamblul său, Madame Web având note dezastruoase pe site-urile de recenzii precum IMDb sau Rotten Tomatoes.

Madame Web stabilise deja din weekendul lansării recordul pentru filmul Spider-Man cu cele mai slabe încasări, iar acestea s-au prăbușit acum de la o săptămână la alta cu 61%.

Deși personajele Madame Web și Spider-Man fac parte din universul Marvel, filmele bazate pe aceste personaje sunt distribuite de studioul de film al Sony, care a cumpărat drepturile de adaptare a benzilor desenate cu ani în urmă, înainte ca franciza Marvel să fie achiziționată de Disney în 2009.

Filmul de animaţie Migration ocupă poziţia a cincea, cu încasări de 3 milioane de dolari. Acest film pentru toată familia a demonstrat o anduranță remarcabilă la box office, menținându-se în continuare sus în clasamentul încasărilor în pofida faptului că a fost lansat pe 8 decembrie anul trecut.

Topul 10 al box-office-ului nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6. Argylle (2,8 milioane de dolari);

7. Wonka(2,5 milioane de dolari);

8. Drive-Away Dolls (2,4 milioane de dolari);

9. The Beekeeper (2 milioane de dolari);

10. The Chosen: S4 EP 4-6 (1,8 milioane de dolari).

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro