Sari direct la conținut

Cele mai bune telefoane ieftine în 2020

Smile Media
Smartphone, Foto: Vodafone
Smartphone, Foto: Vodafone

​Spre deosebire de acum câțiva ani când alegerea unui telefon ieftin era o soluție de avarie iar device-ul nu era unul pe care să te poți baza pe termen lung, lucrurile s-au schimbat semnificativ în ultimii 5 ani.

În prezent, cele mai multe telefoane ieftine sunt capabile să îndeplinească majoritatea sarcinilor pe care le dorești de la ele. Nu vor avea cele mai bune camere, cele mai bune autonomii și unele jocuri nu vor putea rula pe dispozitive în cele mai bune condiții. Însă alegerea unui telefon accesibil nu mai este o loterie: indiferent de modelul ales, vei avea un telefon care nu se va defecta în primii 2 ani.

Cum alegi un telefon ieftin potrivit pentru tine

Ce înseamnă un telefon ieftin? Că producătorii au ales să facă anumite sacrificii astfel încât prețul să fie redus. Camera este adesea cea care suferă cel mai tare. Însă și aceasta este capabilă să facă fotografii bune în condiții de iluminare bună.

Bateria poate că nu este una care să ducă mai mult de o zi de utilizare pentru majoritatea telefoanelor din categorie. Există și anumite dispozitive care pun autonomia bateriei pe primul loc, făcând sacrificii la alte capitole.

Ecranul este un alt capitol care face diferența între device-urile de top și celelalte. Un telefon accesibil ca preț va avea, cel puțin momentan, ecran LCD și nu OLED. Rata de refresh va fi de 60Hz. Procesorul va fi unul capabil să realizeze majoritatea sarcinilor, însă trebuie protejat prin închiderea aplicaților care nu mai sunt în uz.

Un telefon ieftin nu avea nici foarte mult spațiu de stocare, însă și la acest capitol situația e mult mai bună ca în urmă cu câțiva ani. Senzorul de amprentă poate lipsi, încărcarea wireless cu siguranță nu va fi prezentă. Așadar, cum alegi telefonul ieftin pentru tine?

Din fericire, există multe variante disponibile astfel încât utilizatorul să facă alegerea în funcție de propriile criterii. Așa cum am menționat, telefoanele au preț redus datorită unor compromisuri. Utilizatorul va trebui la rândul său să facă compromisuri și să aleagă la ce poate renunța.

Citește integral pe zoom.vodafone.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro