Sari direct la conținut

Cele mai comune cinci boli care îi pot afecta pe copii primăvara

HotNews.ro
Copiii nu sunt feriți de boli odată cu încălzirea vremii / Foto: Bubutu | Dreamstime.com
Copiii nu sunt feriți de boli odată cu încălzirea vremii / Foto: Bubutu | Dreamstime.com

Primăvara aduce cu ea încălzirea vremii, dar asta nu înseamnă că cei mici sunt feriți de boli. Chiar dacă vremea rece este de vină adesea pentru creșterea numărului de îmbolnăviri la copii, totuși, unele afecțiuni apar chiar și atunci când vremea începe să devină mai frumoasă. De la alergii la răceala obișnuită, este important să știți care sunt cele mai frecvente afecțiuni care apar primăvara la copii și cum le puteți trata.

Iată o listă a celor mai comune cinci boli de primăvară care pot afecta copiii.

Alergiile de sezon

Principalul factor declanșator al alergiilor sezoniere este polenul, dar și o serie de ierburi și buruieni, potrivit myhspediatrics.com.

Simptomele cele mai comune ale alergiilor la copii includ nasul care curge, strănutul, congestia nazală și mâncărimea ochilor.

Din fericire, există multe remedii pentru a ține copiii în aer liber și a se bucura de vremea caldă. Unele tratamente comune pentru alergii includ antihistaminice și decongestionante nazale. Specialiștii recomandă însă să consultați întotdeauna medicul înainte de a administra copilului orice tratament, chiar dacă acesta se eliberează fără prescripție medicală.

Virusul sincițial respirator

Virusul sincițial respirator este un virus foarte contagios, mai frecvent transmis în perioada cuprinsă între sfârșitul toamnei și începutul primăverii.

Virusul sincițial respirator afectează întregul sistem respirator, ceea ce poate cauza probleme de respirație la copiii mici. Infecția cu virusul sincițial respirator se vindecă, de regulă, în decurs de una până la două săptămâni.

În cazul în care copilul prezintă febră mare, respirație șuierătoare sau dificilă, este important să vă adresați imediat medicului.

Infecții ale sinusurilor

Similar cu alergiile, problemele sinusurilor pot apărea din cauza cantităților crescute de polen eliberate în aer. Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, o infecție a sinusurilor apare atunci când lichidul se acumulează în sinusuri, ceea ce permite germenilor să se dezvolte, ducând la apariția bacteriilor.

La copiii mai mici, infecțiile sinusurilor pot provoca simptome similare unei răceli. La copiii mai mari, simptomele pot include dureri dentare sau de urechi, sensibilitate la nivelul feței sau o tuse care nu se ameliorează.

Este important să urmăriți simptomele copilului pentru a vă asigura că nu este nimic mai grav, cum ar fi bronșita, pneumonia sau o infecție a urechii.

Boala Lyme

Boala Lyme este una dintre afecțiune de primăvară la care, ca părinte, este indicat să fii atent. Sezonul căpușelor se întinde din aprilie până în octombrie, ceea ce înseamnă că este esențial să vă verificați copiii de căpușe în aceste luni.

Boala Lyme la copii poate provoca oboseală, dureri articulare, dureri generale, insomnie și dificultăți de concentrare.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Copii din Boston, dacă această boală este depistată și tratată la timp, majoritatea copiilor se vor recupera complet.

Ochii roșii – conjunctivita

Ochii roșii apar atunci când țesutul conjuctiv este iritat fie de o infecție, fie de un alt factor extern.

Conjunctivita virală și cea bacteriană sunt foarte contagioase, în timp ce conjunctivita alergică provine dintr-o reacție alergică și nu poate fi transmisă altor persoane. Simptomele ochiului roșu pot include senzația de corp străin în ochi, ochi roșii, arsură, mâncărime, ochi dureroși sau pleoape umflate.

Foto: Dreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro