Sari direct la conținut

Cetățean american arestat în Rusia. Este acuzat de violenţă împotriva unui poliţist

HotNews.ro
Polițiști din Moscova, Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / Profimedia
Polițiști din Moscova, Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / Profimedia

Un cetăţean american a fost reţinut în Rusia pentru folosirea violenţei împotriva unui agent de poliţie, a anunţat miercuri agenţia rusă de ştiri Interfax, citând Comitetul de Investigaţii al ţării, care se ocupă de infracţiunile majore.

Potrivit agenției ruse Interfax, citată de News.ro, infracţiunea ar fi fost comisă în data de 12 august.

„Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 12 august 2024, un cetăţean american a fost adus la departamentul de poliţie al capitalei în legătură cu comiterea de către acesta a huliganismului. Inculpatul a refuzat să furnizeze documente de identitate, după care a recurs la violenţă împotriva unui ofiţer de poliţie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comitetului de Investigaţii din Moscova, Iulia Ivanova.

Cetăţeanul american riscă până la cinci ani de închisoare, în conformitate cu Codul penal al Rusiei.

***

De amintit că, la începutul acestei luni, a avut loc cel mai mare schimb de deținuți efectuat între Rusia și Occident de la încheierea Războiului Rece. Reporterul american Evan Gershkovich, fostul pușcaș marin american Paul Whelan, disidentul ruso-britanic Vladimir Kara-Murza, jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva, dar și alți deținuți politici din Rusia au fost eliberați. La schimb, Rusia a primit mai mulți presupuşi agenţi ai FSB, GRU și SVR şi hackeri ruşi. Opt deținuți în total, între care și Vadim Krasikov, un agent rus încarcerat în Germania pentru asasinarea unui fost comandant separatist cecen la Berlin în 2019.

INTERVIURILE HotNews.ro