Sari direct la conținut

China: ​Numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus crește la 473

HotNews.ro
China: ​Numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus crește la 473

China a confirmat, miercuri, 473 de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus, potrivit cotidianului People Daily, citat de Reuters. Numărul deceselor rămâne însă 9.

Virusul, care și-a făcut apariția în orașul Wuhan din centrul Chinei la sfârșitul anului trecut, s-a răspândit în alte zone, inclusiv în Beijing și Shanghai, cazuri fiind înregistrate însă și în SUA, Thailanda, Coreea de Sud și Japonia.

Miercuri dimineața, autoritățile chineze raportau 9 decese și 440 de noi cazuri de persoane infectate.

Alte 2.197 de persoane care au intrat în contact cu persoane infectate au fost plasate în carantină, iar dintre acestea 765 au fost deja scoase de sub observație, întrucât nu au prezentat simptome ale infecției, a anunțat Li Bin, vicepreședintele Comisiei Naționale de Sănătate.

Oficialul a adăugat că există indicii potrivit cărora virusul se transmite pe cale aeriană. Anterior, autoritățile chineze din domeniul medical anunțaseră că virusul se transmite de la om la om. Beijingul a anunțat că a luat măsuri pentru a controla răspândirea virusului în spitale, iar în acest context Organizația Mondială a Sănătății organizează miercuri o ședință de urgență pentru a hotărî dacă îmbolnăvirile cu noua tulpină de coronavirus reprezintă o urgență medicală mondială. La rândul lor, autoritățile regiunii chineze semiautonome Macao au anunțat miercuri prim​ul caz descoperit de infectare și a dispus ca toți angajații cazinourilor să poarte măști, pentru a preveni răsândirea epidemiei, potrivit AFP.

Fosta colonie portugheză, singura parte a Republicii Populare în care jocurile de noroc sunt legale, atrage anual milioane de turiști din China continentală. Cum vacanța de Anul Nou chinezesc, sărbătorit pe 25 ianuarie, e doar la câteva zile distanță, e așteptat un număr aflux de vizitatori.

Oficialii din Macao au raportat primul caz confirmat, depistat la o femeie de afaceri de 52 de ani care a sosit sâmbătă în oraș, călătorind cu trenul din orașul învecinat Wuhan. „O serie de teste au ieșit pozitive, arătând că aceasta este infectată cu coronavirusul, afișând simptome de pneumonie”, a afirmat Lei Chin-Ion, șeful departamentului responsabil de sănătatea publică în Macao.

Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt al OMS a declarat că cel mai probabil numărul de cazuri va crește pe măsură ce autoritățile chineze vor continua testarea cetățenilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro