Sari direct la conținut

Ciclonul Boris: Numărul de victime a ajuns la patru în Polonia. Ajutor consistent promis de guvernul de la Varșovia

HotNews.ro
Premierul polonez Donald Tusk se adresează participanților în cadrul sesiunii de deschidere a celui de-al XVI-lea Congres Economic European (CEE), la Katowice, în Polonia, pe 7 mai 2024., Foto: Wojtek RADWANSKI / AFP / Profimedia
Premierul polonez Donald Tusk, Foto: Wojtek RADWANSKI / AFP / Profimedia

Patru persoane au fost găsite decedate în zonele traversate de furtuna Boris, care a lovit şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Avem patru persoane decedate în zonele afectate de catastrofă„, a declarat pentru AFP Katarzyna Nowak, purtătoare de cuvânt a poliţiei poloneze, precizând că deocamdată nu au fost stabilite cauzele exacte ale deceselor.

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat luni un ajutor imediat în valoare de 1 miliard de zloţi (235 de milioane de euro) pentru regiunile din Polonia sinistrate în urma trecerii ciclonului Boris, care a afectat ţări din Europa Centrală şi de Est.

Începând de joi, zone întinse din Austria, Cehia, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria au fost lovite de un vânt violent şi de precipitaţii masive.

„Pentru moment, am prevăzut o rezervă de 1 miliard de zloţi pentru localităţile şi persoanele afectate de inundaţii. Începând de astăzi, orice persoană afectată de inundaţii va putea solicita facil aceste fonduri”, a declarat Tusk.

De asemenea, şeful executivului polonez a adăugat că va discuta în cursul zilei de luni cu omologii săi din celelalte ţări afectate de inundaţii.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a transmis persoanelor afectate de inundaţii un mesaj de solidaritate şi a declarat că acestea vor beneficia de un sprijin ce va fi oferit de Uniunea Europeană.

INTERVIURILE HotNews.ro