Sari direct la conținut

Cine este Tudor Prisecaru, noul sef al Cercetarii: Doctor inginer in stiinte tehnice, specializarea Cazane de abur

HotNews.ro
Tudor Prisecaru, Foto: nipne.ro
Tudor Prisecaru, Foto: nipne.ro

Tudor Prisecaru (55 de ani) este noul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), dupa ce premierul Victor Ponta a semnat joi, 24 mai, decizia de eliberare din aceasta functie a lui Dragos Ciuparu. Amintim ca in subordinea ANCS se afla Consiliul National de Etica, ce ancheteaza acuzatiile de plagiat aduse fostului ministru al Educatiei Ioan Mang.

Profesor doctor inginer Tudor Prisecaru este prorector al Universitatii Politehnica Bucurestisi a fost decan al Facultatii de Inginerie Mecanica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. In 1982 a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie Mecanica, Sectia Masini Termice; a fost sef de promotie si si-a luat examenul de diploma cu nota 10, potrivit CV-ului sau.

In 1991 a obtinut titlul de Doctor inginer in stiinte tehnice, specializarea Cazane de abur. In acelasi an obtine specializari la MAN-GHH AG, Oberhausen, EVT GmbH, „Stutgart”, Mannesmann-Lentjes AG, Dusseldorf, Germania.

1994 (iunie – iulie) – Specializare la Technische Hochschule Darmstadt.

Lucrari stiintifice:

„In aceasta categorie se incadreaza teza de doctorat cu titlul ‘Optimizarea din punct de vedere general economic a ansamblului parametrilor functionali si constructivi ai focarelor cazanelor’, sustinuta public in anul 1990 sub conducerea Prof.ing. Mircea Postelnicescu, confirmata in anul 1991, precum si un numar de 36 articole publicate sau in curs de publicare in reviste de specialitate (cu ‘referenti’), 9 articole publicate in volumele unor congrese si simpozioane, dintre care doua in strainatate, iar unul cu participare internationala, 41 de contracte de cercetare stiintifica, dintre care la 20 in calitate de responsabil. Pe langa articolele publicate si comunicate a mai sustinut un numar de alte 24 comunicari stiintifice”, se arata in CV.

Lucrari tehnice:

  • „Cazane si turbine”, Mihaescu L., Prisecaru T., Oprea I., Editura MATRIX ROM, Bucuresti, 1999, ISBN 973-685-036-6, 168 p.;
  • „Generatoare de abur”, Vol. I, Indrumar de laborator. Pisa I., Neaga C., Mihaescu L., Prisecaru T., Editura U.P.B. , 1994, 187 p.

Functii didactice si locuri de munca:

1982 – 1984: Combinatul Siderurgic Calarasi – inginer stagiar;

1984 – 1985: Asistent stagiar la Universitatea Politehnica Bucuresti, Fac. Inginerie Mecanica, Catedra de Cazane de abur si turbine cu abur si cu gaze;

1985 – 1991: Asistent la aceeasi catedra;

1991 – 1996: Sef lucrari la aceeasi catedra;

Cursuri predate:

  • Fac. Inginerie Mecanica: „Probleme speciale de generatoare de abur”, „Programarea si utilizarea calculatoarelor”, „Tensiuni termoelastice in instalatii termice”, „Metode numerice in procese termice”, „Dampferzeugern und Wa rmeaustauschern”, „Generatoare de abur”,” Generatoare de abur pentru instalatii energetice clasice si nucleare”, „Analiza numerica a proceselor termice”
  • Fac. Energetica: „Cazane de abur”, „Instalatii de ardere”

Tudor Prisecaru a condus 58 de proiecte de Diploma si „a contribuit la crearea Laboratorului de Modelare si Simulare a Proceselor Termice pe care l-a dotat cu 12 calculatoare personale”, potrivit CV-ului.

Activitate tehnica:

  • „In anul 1996 a primit Premiul AGIR pentru contributii la realizarea unei instalatii de ardere a pacurii cu NOx redus care echipeaza in prezent generatoarele de abur de 420 t/h din cadrul FE Pitesti.
  • In anii 1996-1997 a participat la realizarea cazanului recuperator pentru ciclul mixt cu o turbina cu gaze aeroderivativa, aflat in prezent in dotarea CET Botosani.
  • In anul 2000 a participat la modernizarea focarului pilot de 2 MWt din cadrul Catedrei de Echipament Termomecanic Clasic si Nuclear, cu un schimbator de caldura nou cu tuburi termice.
  • In anul 2000 a participat la realizarea unui cazan industrial functionand cu ulei diatermic de 0.5 Gcal /h.
  • Incepand din anul 1998 a fost solicitat ca expert in analize de avarii.
  • Incepand din anul 1999 face parte din Comitetul de certificare stiintifica al lucrarilor elaborate din cadrul ICEMENERG SA Bucuresti si ICPET SA Bucuresti”, se arata in CV.

Vezi aici CV-ul integral al lui Tudor Prisecaru

Tudor Prisecaru s-a nascut in 1957, in Bucuresti, si a absolvit Colegiul National „Sfantul Sava” Bucuresti, „cu media 9.67 la examenul de Bacalaureat”.

Dragos Ciuparu, care a fost astazi, 24 mai, eliberat din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), a fost membru al comisiei prezidentiale pe educatie condusa de Mircea Miclea. Din 2005 pana in 2008, Ciuparu a fost visiting professor la Departamentul de Inginerie Chimica la Yale University, din 2008 prorector al Universitatii Petrol si Gaze din Ploiesti.

In perioada 2001-2005 a fost cercetator asociat in cadrul Departamentului de Inginerie Chimica la Yale University. In 1999 a obtinut doctoratul la Université Paris Diderot, Paris 7.

Vezi aici CV-ul integral al lui Dragos Ciuparu

Citeste si:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro