Sari direct la conținut

Ciolacu despre susținerea lui Dîncu: E normal să am o discuţie cu colegii mei din partid, pentru că nu eu singur l-am propus

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Agerpres
Marcel Ciolacu, Foto: Agerpres

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, că era normal ca premierul Nicolae Ciucă să discute cu ministrul Apărării Vasile Dîncu, după afirmaţiile celui din urmă despre războiul din Ucraina. Întrebat dacă PSD îl mai susține în funcția de ministru al Apărării, Ciolacu a pasat responsabilitatea partidului.

Președintele PSD a subliniat că va discuta mai întâi cu premierul situația ministrului Apărării iar dacă acesta „consideră că un ministru trebuie schimbat din funcţie, atunci vine cu o propunere în coaliţie. După ce am o discuţie cu primul minisitru, e normal să am o discuţie cu colegii mei din partid, pentru că nu eu singur l-am propus pe domnul Dîncu”, a explicat Ciolacu.

Întrebat ce se va întâmpla dacă va interveni o demisie a lui Dîncu din Guvern, Ciolacu a răspuns: „Vom lua act de demisie”.

Reamintim că ministrul Apărării, Vasile Dîncu a discutat luni cu premierul Nicolae Ciucă despre afirmaţiile sale privind negocierile de pace în Ucraina. ​​La patru zile de când premierul Ciucă a anunțat că îl așteaptă pentru explicații, cei doi au avut o discuție lămuritoare pentru „calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro