Sari direct la conținut

Ciolacu: Eu cred că România merită să aibă o aeronavă prezidenţială / A venit momentul să luăm şi această decizie

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Agerpres
Marcel Ciolacu, Foto: Agerpres

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Parlament, că un stat de mărimea, de pretenţiile şi de poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială. Declarația liderului PSD vine după deplasarea președintelui, Klaus Iohannis, în vizita oficială efectuată în Japonia, cu o aeronavă privată.

”Ce ne dorim de la România în viitor? Ne dorim o Românie normală, în care preşedintele statului are aeronavă şi, cu demnitate, reprezintă România, pentru că este preşedintele pe care noi l-am ales, majoritatea? Eu cred că un stat de mărimea, de pretenţiile României şi de poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială şi această discuţie să fie închisă odată pentru totdeauna”, a spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că este momentul să se ia o astfel de decizie. ”Aşa consider eu, că a venit momentul să luăm şi această decizie. Dacă ne dorim să rămânem în continuare, la fel ca şi cu pensiile speciale, în această dispută politică, de a prinde unul sau două procente, peste noapte şi de a face praf toate instituţiile statului român şi aici nu vorbesc de persoane, de Klaus Iohannis, de Marcel Ciolacu sau de Nicolae Ciucă. Vorbesc de preşedintele României, de prim-ministrul României, de preşedintele Senatului. Dacă dorim să construim în continuare aceeaşi ură (..) având exemplul statelor dezvoltate, care au toate aeronavă prezidenţială, este decizia noastră. Şi a noastră, a politicienilor şi a presei”, a subliniat Ciolacu.

Declarația liderului PSD vine după deplasarea președintelui, Klaus Iohannis, în vizita oficială efectuată în Japonia, cu o aeronavă privată.

Boarding Pass, site specializat în ştiri din domeniul aviaţiei, a relatat că preşedintele Iohannis a mers în Japonia cu un avion privat care a plecat de la Bucureşti şi a făcut o escală la Sibiu, precum şi o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro