Sari direct la conținut

Ciolacu: Mi-am asumat că până acum acest stat nu și-a onorat contractul social și a neglijat Educația / Contracte de peste 1 miliard de euro din PNRR pentru grădinițe și școli

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, la Guvern, Foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, la Guvern, Foto: Inquam Photos / George Călin

​Prezent la semnarea primelor contracte de finanțare de peste 1 miliard de euro din PNRR în Educație, premierul Marcel Ciolacu a vorbit miercuri de corectarea greșelilor făcute timp de 30 de ani în Educație, susținând că și-a asumat că până acum statul nu și-a onorat contractul social și că a neglijat Educația.

  • ”Sunt un om care întotdeauna am preferat adevărul și nu cred că ascunderea lui sub preș ne folosește la ceva. De la bun început mi-am asumat faptul că până acum acest stat nu și-a onorat contractul social și a neglijat Educația.
  • De aceea am ajuns în situația în care suntem astăzi, din cauza greșelilor făcute timp de 30 de ani și suntem cu toții datori să corectăm aceste greșeli.”, a declarat miercuri premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a spus că în noua lege a salarizării trebuie să se găsească un sistem prin care salariile să reflecte în mod corect atât respectul cuvenit meseriei, dar și performanța și a precizat că salariul debutanților va porni de la salariul mediu brut pe economie.

Potrivit premierului, prin semnarea a 2500 de contracte de finanțare, peste 1 miliard de euro din PNRR vor fi folosiți pentru dotarea a peste 5600 de școli, grădinițe, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare, ateliere de practică.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro