Ciolacu spune că este șantajat de şefii companiilor de jocuri de noroc din cauza proiectului care mută păcănelele la periferia orașelor
Premierul Marcel Ciolacu a acuzat că există „o formă de şantaj” la adresa lui, cât şi a altor responsabili ai statului român, după ce a propus proiectul de lege care scoate păcănelele în afara localităților. „În calitatea mea de prim-ministru, solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii şi de un şantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător”, a adăugat liderul PSD, relatează News.ro.
- „Am vorbit cu domnul Simonis, o analiză pe ceea ce înseamnă aceste jocuri de noroc. Normal că mi-am luat partea din lege de jocuri de noroc, la Guvern, şi am început să lucrez împreună cu experţii din Ministerul de Finanţe la ce trebuie modificat în lege ca şmecherii să nu ne mai păcălească. Am iniţiat un proiect de lege cu celebrele păcănele pe care le găsiţi, domnilor primari, în toate comunele şi dumneavoastră ştiţi cel mai bine nenorocirile pe care le creează. Faptul că oamenii mai ales când au o situaţie financiară precară cred că jucând la aceste jocuri, o să se îmbogăţească imediat. Am văzut şi reacţii şi atacurile şi la mine şi la Freddy vor mai fi în continuare cum sunt şi la Sorin Grindeanu”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Timiş, de la Timişoara.
Preşedintele social-democraţilor a mai precizat că solicită statului român, în calitatea sa de premier, să verifice „dacă vorbim de o încălcare a legii şi de un şantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător”.
- „Cu cât va ţine zidul corupţiei din Ministerul Transporturilor şi a intereselor, cu atât va fi mai atacat. Trebuie să îţi asumi, Sunt pregătit, la fel ca şi Freddy (Alfred Simonis – n.r.) şi Sorin (Grindeanu – n.r.) şi nu ne e frică de nimic din ceea ce am făcut. Să ştiţi că ei nu se opresc aici. Să vă fie frică de ceea ce pot inventa despre dumneavoastră. De aceea eu consider că am ajuns într-o formă de şantaj. În calitatea mea de prim-ministru, solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii şi de un şantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător”, a completat Ciolacu.
Reamintim că proiectul de lege care scoate în afara localităților sălile de jocuri de noroc a fost adoptat la începutul lunii septembrie de senatori. Conform inițiativei legislative, licenţa pentru jocurile de noroc se acordă în funcţie de numărul de locuitori ai localităţii, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, astfel încât să existe cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori.
Proiectul de lege vizează modificarea OUG 77/2009, fiind inițiat de un grup de parlamentari de la PSD și prevede că spațiul dedicat jocurilor de noroc este situat la cel cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București. Sunt vizate toate agențiile de pariuri, cazinourile sau aparatele de tip păcănele sau slot machines, fiind exceptate agențiile Loto pentru comercializarea propriilor produse.
Proiectul urmează să meargă la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.