Sari direct la conținut

Ciolacu spune că rotația premierilor va fi una „lină și așezată”: „Am ajuns la o concluzie cu Ciucă”

HotNews.ro
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă în Parlament, Foto: Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă în Parlament, Foto: Inquam Photos / George Calin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, care ar urma să preia funcția de premier, spune că rotaţia prim-miniştrilor va fi „una lină şi aşezată”, el arătând că a ajuns la o concluzie cu premierul Nicolae Ciucă să încerce să creioneze viitorul guvern în funcţie de persoane, nu de posturi.

  • „Vă garantez că în continuare România o sa aibă o stabilitate politică, cu tot ce vedem câteodată la televizor, cu tot ceea ce se întâmplă, avem şi noi, politicienii, limitele noastre şi cu adevărat, până în 1 iunie o să existe o rotaţie de prim-miniştri, dar o să fie una lină şi aşezată.
  • Mai avem încă de închis unele detalii şi negocieri, dar face parte din fişa postului unui politician să negocieze”, a susținut Marcel Ciolacu, joi, la Summitul Romanian Business Leader, conform News.ro

El a spus că ajuns la „o concluzie” cu premierul Nicolae Ciucă: să „creioneze” viitorul guvern „în funcţie de persoane, nu de posturi” şi să încerce „să așeze mai potrivit oamenii cei mai competenţi şi cu randamentul cel mai bun guvernamental”.

  • „Nu sunt adeptul unor guverne de tehnocraţi, pentru că aşa am fost crescut, dar sunt ferm convins că şi în rândul politicienilor găsim oameni să facă faţă acestor provocări”, a susținut liderul PSD.

Marcel Ciolacu le-a mai spus oamenilor de afaceri că s-au depăşit anumite crize suprapuse şi o perioadă lungă de timp cei din coaliție au fost „pompierii de serviciu”: „Acele vremuri au început încet, încet să fie depăşite. Normal că, venind aceste crize suprapuse, a fost o notă de plată şi pentru trecut, pentru ce nu s-a făcut. (…) A venit timpul ca statul să devină mai suplu, administraţia să fie mai suplă, sperăm să facem faţă provocării cu PNRR-ul, cu digitalizarea şi să depăşim momentul în care formularul electronic se depune la ghişeul 3 şi să învăţăm şi să nu mai căutăm să inventăm apa caldă”.

CITEȘTE ȘI: Schița Guvernului Ciolacu – ultimele negocieri și nume de pe listă / Dinamica disputei dintre PNL și UDMR

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro