Sari direct la conținut

Ciolacu: „Treaba mea nu este să urmăresc profesorii dacă plătesc impozite la meditații”. Soluția luată în calcul de ANAF

HotNews.ro
Ciolacu: „Treaba mea nu este să urmăresc profesorii dacă plătesc impozite la meditații”. Soluția luată în calcul de ANAF
Meditații Foto: Elnur Amikishiyev / Alamy / Alamy / Profimedia

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, cu ocazia unei vizite în judeţul Buzău, în contextul discuţiilor referitoare la introducerea de deduceri din impozit pentru meditaţii, că nu urmăreşte să bage oamenii la puşcărie şi nici profesorii dacă plătesc impozite, informează Agerpres.

Întrebat dacă s-a gândit la un procent în ceea ce priveşte deducerile de impozite pentru meditaţii, Marcel Ciolacu a declarat că, în funcţie de venit, pentru cei care câştigă mai puţin şi pentru clasa medie, vor fi deduceri din impozit pentru meditaţii.

„Treaba mea de prim-ministru nu este să bag oameni la puşcărie sau să angajez zeci de mii de oameni la ANAF ca să urmăresc profesorii dacă plătesc impozite la meditaţii. Ştim cu toţii, în România de 50 de ani se fac meditaţii, toată lumea îşi duce copiii la meditaţii, şi fiul meu a făcut meditaţii. Ca să închidem această discuţie, e normal să aibă acces la aceste meditaţii toată lumea, şi copiii celor cu venituri mai mici şi copiii celor cu venituri mai mari”, a spus primul-ministru.

Practic, părinții copiilor care merg la meditații vor putea folosi chitanțele cerute de la profesori pentru a primi o reducere a impozitelor.

„În funcţie de venit, pentru cei care câştigă mai puţin şi pentru clasa medie vor fi deduceri din impozit pentru meditaţii. În momentul în care treci în calculator chitanţa de la meditaţie, ţi se deduce din impozit. Normal că acest impozit dumneavoastră îl calculaţi lunar, el se calculează anual şi atunci veţi vedea că se strânge o sumă consistentă”, a precizat Marcel Ciolacu.

INTERVIURILE HotNews.ro