Sari direct la conținut

Ciolacu: „Vi s-a părut că în 10 ani președintele Iohannis a fost independent?” Prezența lui Ciucă la summitul NATO, motiv de nemulțumire al premierului

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu s-a arătat nemulțumit de faptul că Nicolae Ciucă a fost prezent la Summitul NATO alături de președintele Klaus Iohannis, care l-a prezentat pe șeful liberalilor celorlalți lideri ai Alianței. Șeful PSD susține că acest lucru arată încă o dată că Iohannis nu a fost echidistant politic.

Întrebat dacă nu l-a deranjat faptul că Nicolae Ciucă a fost prezent la Summitul NATO de la Washington în delegația condusă de către președintele Iohannis, Marcel Ciolacu nu și-a ascuns iritarea față de acest episod.

„Nu vreţi să îl întrebaţi pe domnul preşedinte? Vi s-a părut că 10 ani de zile, domnul preşedinte Iohannis a fost un preşedinte independent? Vi s-a părut că domnul Klaus Iohannis, 10 ani de zile, a fost un preşedinte apolitic? Vi s-a părut că domnul Klaus Iohannis nu s-a implicat în viaţa politică şi în campaniile electorale, alături de PNL? În cei 10 ani de zile. Domnul Klaus Iohannis nu s-a implicat în campaniile PNL? Domnul preşedinte Klaus Iohannis nu a atacat PSD şi implicit, pe mine, personal?”, a spus Ciolacu, citat de News.ro.

”Dumneavoastră aveţi alte aşteptări, pe sfârşit de mandat? Eu nu am. Pe mine, de exemplu, mama, Dumnezeu să o ierte, ştiu că în clasa întâi m-a luat de mână şi m-a dus la şcoală”, a mai spus preşedintele PSD.

Atacuri întețite la adresa lui Ciucă

Ciolacu nu este singurul social-democrat care l-a atacat pe Nicolae Ciucă în ce privește vizita făcută în SUA în timpul reuniunii NATO de la Washington.

În urmă cu trei zile, doi parlamentari PSD au publicat, aproximativ în același timp, mesaje similare în care îl atacă pe președintele PNL, Nicolae Ciucă pentru deplasarea sa în Statele Unite la Summitul NATO.

„Doar o cheltuială în plus pentru statul român. Singurul lucru cu care poate veni de acolo este vreo şapcă inscripţionată cu I [love] America. Atât. Ce să arate Ciucă la Summitul NATO de la Washington, că împreună cu Bode şi cu Geoană au copiat mai mult decât toţi cei care au dat Bacalaureatul anul acesta? Sperăm să nu vorbească pe acolo doar în citate ale altora pe care, evident, să şi le asume. Nu de alta, dar a devenit clar că Ciucă, un om fără onoare şi fără cuvânt, este ostaşul fără pistol, pe care propriul partid vrea să-l dea afară”, a scris deputatul PSD Marian Mina, liderul PSD Giurgiu.

„Plagiatorul dovedit Nicolae Ciucă, acest Moş Teacă al PNL, a plecat absolut degeaba în Statele Unite ale Americii”, a susținut Mina într-o postare pe Facebook publicată marți, la ora 12.59.

Cam în același timp, la 12.55, un alt parlamentar PSD a publicat și el o postare similară.

„Sigur, acum este vremea ca generalul, neînarmat, sa meargă la plimbare prin lume, lumea lui Moș Teacă. Moș Teacă, adică Ciucă, un plagiator dovedit a plecat degeaba în America. Ciucă de mână cu Bode și Geoană au copiat mai mult decât toți cei care și-au scris pe bune tezele de doctorat. Fără onoare și fără cuvânt, un ostaș fără pistol pe care propriul partid vrea să-l dea afară. În această logică l-au și sfătuit să plece în lume!”, a notat senatorul PSD Bogdan Constantin Matei.

INTERVIURILE HotNews.ro